Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, net konuştu; emekliye seyyanen zam yok!

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, net konuştu; emekliye seyyanen zam yok!


AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli aylıklarına seyyanen zam yapılacağı iddialarına ilişkin en net açıklamayı yaptı. Güler, “Şu anda herhangi bir çalışmamız yok!” dedi.

2024 yılı itibarıyla emekli aylıklarına yüzde 49,5 oranında zam yapılmış ancak en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liradan 10 bin TL’ye yükseltilmişti. Bu ise yüzde 33 civarında zam anlamına geliyordu. Bu oranlar beklentilerin altında kalmıştı. Tartışmalar üzerine emekliye seyyanen zam ihtimali tartışılmaya başlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz!” sözleri beklentileri daha da yükseltti. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, hafta sonu yapılan Ankara ve İstanbul’daki büyük mitinglerde Erdoğan’ın yeni bir düzenleme duyuracağını bile iddia etmişti. Ancak Erdoğan, iki mitingde de bu konuda tek kelime etmedi.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, seyyanen zam iddialarıyla ilgili en net açıklamayı yaptı. Büyük Sivas Haber TV’ye konuşan Güler, böyle bir çalışmanın söz konusu olmadığını anlattı: “Şu anda Meclisimiz ara tatilde. Bizim biraz bu tür sözleri söylerken insanlarımızı da üzmeyecek, hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyet sergilememiz lazım. Şu anda herhangi bir çalışmamız yok bu konularda. Bakanlığımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın arzu edeceği herhangi bir çalışma gelirse biz de haberdar olacağız. Ama bizim elimizde öyle dedikleri gibi 5 binlik 10 binlik bir çalışmamız yok maalesef!”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version