Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ahmet Türk: Hepimizin evi Kürtlerin partisi olan DEM Parti’dir


MÊRDÎN – DEM Parti’nin halkların kardeşliğini savunduğunu hatırlatan Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Ahmet Türk, “Dernekler açıyoruz bunlar ihtiyaç ancak hepimizin evi Kürtlerin partisi olan DEM Parti’dir” dedi. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mêrdîn’in Mîdyad (Midyat) ilçesinde yöre derneklerini ziyaret eti. Hatimoğulları’na Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir, Mîdyad Belediyesi eşbaşkan adayları Hikmet Duman ve Huda Erdem Aslan, DEM Parti milletvekilleri George Aslan ve Beritan Güneş Altın’ı eşlik etti. 

 

Heyet ilk olarak ilçe merkezi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Midyat Omerka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (MIKADER) ziyaret etti. Heyeti derneğin yönetim kurulu üyeleri kapıda karşıladı. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Acar, ziyaretten dolayı heyete teşekkür etti. Ziyaret esnasında konuşan Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Ahmet Türk, şunları söyledi: “Önemli bir dönemden geçiyoruz. Amacımız toprağımıza sahip çıkmak ve belediyelerimizi halkımız ile birlikte kendimiz yönetmek. Çetin zamanlardan geçtik ve büyük bedeller verildi. Yaptığımız siyaset ile geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz. Eşitlik ve özgürlük uğruna büyük bedeller verdik. Fikirlerinden kaynaklı binlerce Kürt siyasetçi şuan cezaevindeler. Onların gözü yapılacak seçimde. Halk olarak onlara layık olacak mıyız? diye kendimize her zaman sormamız gerek. Amacımız bu topraklara barışı getirmek, Kürtlerin kendi kimliğine kavuşması. Kurdistan’ta Süryani, Arap, Mihelmiler var. Biz halkların kardeşliğini savunuyoruz. Dernekler açıyoruz, bunlar ihtiyaç ancak hepimizin evi Kürtlerin partisi olan DEM Partidir.” 

 

HATİMOĞULLARI: MİDYAT DEM’DİR

 

Arından heyet yakın dönemde açılışı yapılan Bazgûr- Zırahen Köyü Seyitler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Ziyarette DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Seçim çalışmaları kapsamında kent kent, ilçe ilçe geziyoruz. Bugünde Mardin’deydik. Mardin’de olmaktan mutluluk duyuyoruz. Mardin’de farklı inanç ve diller bir arada kardeşlik içinde yaşıyor. Bu barış ve kardeşlik havasının bütün Türkiye’ye hakim olmasını canı gönülden istiyoruz. Bunun içinde hep birlikte çalışıyoruz. Buna sizin gibi derneklerin katkısı önemli oluyor. Bu seçimlerde Mardin’de yakışır bir başarı ile imza atacağız. Büyükşehir’in yanına bir de Midyat’ı belediyesini ekleyeceğiz. Midyat sosyolojik olarak da DEM’dir” diye konuştu.

 

‘TOPLUMA ÖNCÜLÜK EDEBİLİR’

 

Ardından konuşan DEM Parti Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Devrim Demir, derneklerin önemine vurgu yaparak “Dernekler topluma öncülük edebilirler. Açılan derneklerin bu rolünü oynamasını istiyoruz. Dernekler birçok şeyin önünü de alabilirler. Yıllardır topraklarımızda özel politikalar var. Bağımlılıktan fuhuşa kadar birçok şey toplumun arasına sokulmak isteniyor. Dernekler çalışmaları ile bunun önünde bir set ola bililer. Toplumu bilinçlendirme, eğitmek, alternatif ekonomik alanlar yaratmak ve devlet eliyle 1990’lı yıllarda boşaltılan köylerin yeniden inşası noktasında dernekler önemli bir konumda” diye konuştu. 

 

Ziyaret yapılan sohbetlerin ardından son buldu. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version