Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’nde tutuklularla dayanışma çağrısı


HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için birçok kentte tutulan Adalet Nöbeti eylemleri sürerken, İzmir’deki eylemi ziyaret eden tutsak annesi Medine Kaymaz, çocuğuna ve arkadaşına para gönderdiği için 75 yaşındaki Hatice Yıldız’ın tutuklanmasına tepki göstererek, dayanışmayı sürdüreceklerini söyledi. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için birçok kentte tutulan Adalet Nöbeti eylemleri ziyaretlerle sürüyor. 

 

MÊRDÎN 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle Mêrdîn’de tutulan Adalet Nöbeti’ni 78’inci gününde Stewr (Savur), Artuklu ve Kerboran’dan (Dargeçit) gelen anneler sürdürdü. Onlarca annenin sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nde direniş şarkıları söylenerek, kilamlar okundu. Annelerin sarı, kırmızı ve yeşil renkli şallarını yanlarında getirdikleri Adalet Nöbeti’nde gündeme dair sohbetler yapıldı. Adalet Nöbeti’nde tutuklu yakınları ve Barış Anneleri sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganları attı. 

 

DİRENECEĞİZ

 

Adalet Nöbeti’ne katılan cezaevinde cinsel işkenceye uğradıktan sonra katledilen Garibe Gezer’in annesi Halime Gezer, Öcalan’ın ve tutukluların özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğü ve direnişi ile ezilenler için nöbet eyleminde olduklarını söyledi. Kürt halkının esaret altında tutulmasına artık son verilmesi gerektiğini ifade eden Gezer, “Başkanımız cezaevinde kendisinden haber alamıyoruz. Kızım Garibe cezaevinde öldürüldü. Diğer oğlum cezaevinde işkence altında. Bilal’im Kerboran’da sokak ortasında öldürüldü, suçsuz sebepsiz yere. Biz ne isteyeceğiz. Biz direniyoruz, mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. Bu esarete son vermek, cezaevlerinin kapılarını açmak istiyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Ölüm ya da başka bir şey önemli değil. Biz direneceğiz. Başkanımızın arkasındayız. Başkanımızın özgür olmasını istiyoruz. Onun yolundan dönmeyiz” diye konuştu. 

 

Barış Annesi Hatun Oğuz da Öcalan’ın yanında olmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hedefimiz annelerin ağlamaması. Annelerin gözlerinden yaşların akmasına yeter artık. Başkanımızla, tutuklularımızla beraberiz. Çocuklarımız açlık grevinde bizler de buradan onlara destek veriyoruz. Buradan Başkan Apo’ya ve cezaevlerine selam gönderiyor, Barış Anneleri’ni de kutluyor, başarılar diliyoruz” dedi. 

 

İZMİR 

 

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 46’ncı gününde devam etti. DEM Parti Çimentepe Mahalle temsilciliğinde yapılan nöbette Kürtçe ve Türkçe “Tecrit insanlık suçudur”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükler giyilirken, sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı. 

 

Tekirdağ F Tipi Cezaevinde tutsak olan Bayram Kaymaz’ın annesi Medine Kaymaz, nöbet eyleminde yaptığı konuşmada 75 yaşındaki Hatice Yıldız’ın cezaevinde olan kızına ve kızının koğuş arkadaşına para gönderdiği için tutuklanmasına tepki gösterdi. Tutuklularla birlikte ailelerine de zulmedildiğini belirten Kaymaz, “Tutukluları ailelerinden en uzak yerlere gönderiyorlar. Bazı ailelerde durumu olmadığı için gelemiyor ya da çocuklarına para gönderemiyor. Aileler bizim üzerimizden para gönderdiklerinde ise kabul etmiyorlar ceza veriyorlar. Bugün çocuklarımız orada zor koşullarda tabii ki para göndereceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi cezaevine de koysalar çocuklarımıza ve onların arkadaşlarına para göndermekten de davalarından da vazgeçmeyeceğiz. Hepsi bizim çocuklarımız” dedi. 

 

Devletin yıllardır kirli politikalarla tutukluları ve ailelerini sindirmeye çalıştığını vurgulayan Kaymaz, şöyle devam etti: “26 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan cezaevinde. Kendisini barış için bu halka feda etti. 30 aydan fazladır ailesiyle görüştürülmüyor. 26 yıldır Kürt halk önderi barış için kendini feda ediyor, zindanda. Ailesiyle görüştürülmüyor. Önderlik ve tutuklular üzerindeki bu tecrit devam edene kadar bizler anneleri olarak mücadelelerinden vazgeçmeyeceğiz. Zulümle yola getiremezler.”  

Nöbet eylemi tutuklular için söylenen şarkılarla son buldu.

 

İSTANBUL 

 

İstanbul’da DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü binasındaki eylem 105’inci gününde devam etti. Tutsak yakınları, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı beyaz önlükler giydi. Sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemi, Demokratik Alevi Derneği (DAD) ve DEM Parti Bağcılar ilçe örgütü ziyaret etti.

 

AMED

 

Amed’deki eylem 112’nci günde devam etti. Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP) binasında süren nöbette, tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur”  önlükleriyle yerini aldı.

 

Nöbeti ziyarete gelen Bedri Soylu, tutsak yakınlarının direnişini selamladığını belirtti. İmralı’da uygulanan tecridin tüm topluma yansıdığına dikkati çeken Soylu, “Önderimizden haber alamıyoruz, önderimizin sesini çıkmasını istemiyorlar. Önderimiz sadece Kürtlerin değil ezilenlerin herkesin önderidir.  Biz Kürt halkı öncelikle önderimiz üzerindeki zulme karşı duruyoruz. Kürt halkı ayağa kalkmalı, birleşmeli; önderimize ve tutsaklarımıza sahip çıkmalı” dedi. 

 

“Ne yaparsa yapsınlar, biz önderimizden vazgeçmeyiz, bugün milyonlar ayaktayız” diyen Soylu, “Gerekirse hepimiz cezaevine gireriz, gözaltına alınmaktan ve zindanlara konulmaktan korkmuyoruz. Biz köle olarak yürümeyeceğiz, insan olarak yürüyeceğiz” diye konuştu. 

 

Nöbet, “Bijî berxwedana zindanan”, “Hak hukuk adalet ” sloganlarıyla son buldu.

 

ÊLIH 

 

Êlih’te, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 53’üncü gününde DBP il binasında sürdü. DEM Parti belediye eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, Tevgere Jinên Azad (TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından ziyaret edildi. 

 

Nöbete gelenler PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecride dikkati çekerek, tecridin kaldırılması için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. 

 

 Nöbete sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version