Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

15 Temmuz’da ‘Metin Gürak’ detayı; hem görevlendirilmiş, hem gözaltına alınmış!

15 Temmuz’da ‘Metin Gürak’ detayı; hem görevlendirilmiş, hem gözaltına alınmış!


251 kişinin ölümünü araştıran ’15 Temmuz Ölümlerini Araştırma Platformu’ koordinatörü Selçuk Adıgüzel, 15 Temmuz’un kurgu olduğunu teyit eden önemli bir belgeyi daha ortaya çıkardı. Son belgeye göre Metin Gürak, 15 Temmuz gecesi 22.21’de ‘sözde’ darbeciler tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Komutanı ve aynı zamanda GATA komutanı olarak görevlendiriliyor.

Ancak aynı Metin Gürak, ‘son görevlendirme’ yapıldığı sıralarda, eş zamanlı olarak yine ‘darbeciler tarafından gözaltına alınıyor! Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Gürak, 22.32’de elleri arkadan kelepçeli olarak götürülürken görülüyor. Buna göre Gürak, dakikalar önce gözaltına alınmış. Yani darbeciler, 15 Temmuz gecesi yaptıkları ‘son revizyonla’ görev verdikleri Metin Gürak’ı eş zamanlı olarak kelepçelemiş! Mahkeme kararlarına da yansıyan bu çelişkiye dikkat çeken Selçuk Adıgüzel, “Bu ne perhiz, ne lahana turşusu!” diyor...

Selçuk Adıgüzel’in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Çatı dava mahkemesinde, mahkemenin gerekçeli kararda veya savcının iddianamesinde iddia şu; ‘Genelkurmay karargahı darbeciler (tırnak içinde) tarafından ele geçirildi. Bu karargahta Saat 20.00 ile 22.00 arasında personel dairesinin mensubu darbeci şahıslar sıkı yönetim görevlendirmesine son revizeye yaptılar’ vesaire.

Zaten bu ‘son revize yapmak’ çok saçma! Son bir saatte sonra revize yapmazsınız. ‘Sıkı yönetim görevlendirmesine ilişkin ilk emir, yani sıkı yönetim ibaresinin yer aldığı ilk emir saat 22.21’de gönderildi’ diyorlar. Tamam bu iddiayı bir tarafa koyalım. Şimdi ben size başka bir isimden bahsedeyim.

Bugün genelkurmay başkanlığı görevini yürüten Orgeneral Metin Gürak, bu darbeci olduğu iddia edilen kişilerin sıkı yönetim görevlendirme listesinde Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık komutanı ve aynı zamanda GATA komutanı olarak görevlendirildi.

Asıl konuya girmeden önce şu tespiti yapmakta fayda var. Bir insan sadece bu listede adı yer aldığı için tutuklandı, belki mühebbet aldı. Başka bir insan ismi bu listede yer almasına rağmen bugün Genelkurmay Başkanlığı yapıyor. Böyle de bir tutarsızlık var.

Diyelim ki bu darbecilerin metni, darbecilerin görevlendirmesi ve bugünkü Genelkurmay Başkanı Metin Gürak’a, Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık Komutanlığı ve GATA Komutanlığı görevini vermiş sözde darbeciler. GATA Komutanlığı önemsiz diye düşünmeyin,! O gece çok yaralanan asker oldu.

Oranın kontrol altında tutulması, orada bulunan yaralıların bir şekilde organize edilmesi, mesela Semih Terzi’yi GATA’da öldürme girişimi oldu, değil mi? Yani bu anlamda kritik bir yer GATA ve kritik bir yere atama yaptıklarını söyleyebiliriz eğer bunu hazırlayanlar darbeciler ise.

Bugünün Genelkurmay Başkanı’na kritik bir görev vermişler. Ne zaman verilmiş bu görev? Saat 22.00’ye kadar çalışmışlar, bunu olgunlaştırmışlar. Saat 22.21’de bu emir yayınlanmış. Bir bakmışız Metin Gürak, TSK sağlık komutanı ve GATA komutanı olmuş.

Şimdi bakın şok bir görseli ekranlara veriyorum. Görselde ne görüyorsunuz? Üç tane Özel Kuvvetler mensubu asker görüyorsunuz.

Aralarında el ve gözleri bağlanmış birisinin yürüdüğünü görüyorsunuz. Altta bakın ne diyor? Korgeneral Metin Gürak. Az önce bahsettiğimiz Metin Gürak elleri ve gözleri bağlı şekilde götürülüyor. Saat kaç, saate bakıyoruz 22.32!

Yani ortaya şu çıkıyor değerli dostlar. Görev verilen Metin Gürak, TSK sağlık komutanı olarak görev verilen Metin Gürak sadece 11 dakika sonra yine aynı darbeciler tarafından tutuklanmış. Şimdi bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye bir söz var. Bunu demek gerekmez mi?

Hemen hemen aynı saatlerde hazırlık yapılıyor ve Metin gürak TSK Sağlık komutanı olarak görevlendiriliyor, hemen hemen aynı saatlerde de bir kısım darbeci (tırnak içinde) personel Metin Gürak’ı da tutukluyorlar.

Bu sıkı yönetim görevlendirmesi çalışmasının yapıldığı binayla, bu tutuklamanın yapıldığı yer arasındaki mesafe 150 metre. 5 dakika mesafede darbeciler birbirinden haberdar değil! Biri tutuklama yapıyor, biri görevlendirme yapıyor!

Sıkı yönetim görevlendirme listesi gerçekten darbecilerin listesi ise Metin Gürak’ın tutuklanması normal. Çünkü kendisine görev verilmiş. Metin Gürak burada darbeciler tarafından tutuklanmış ise (tırnak içinde) o zaman sıkı yönetim görevlendirme listesinde bu insana TSK sağlık komutanı görevini veren kim? 

Ben size başka bilgi daha vereyim. İddianame şöyle söylüyor; Sıkı yönetim görevlendirmesini sıkı yönetim direktifine kim çekti? Hüseyin Ömür isimli bir asubay çekti. Nereden gönderdi bunu? Medas sisteminden gönderdi. Medas ne demek? TSK içerisinde online haberleşme sistemi.

İddianame diyor ki; saat 21.30’da diyor, muhtemelen sıkı yönetim mesajlarını çekmek için diyor, Hüseyin Ömür içeri giriyor diyor. Kamera kayıtlarındanbunu tespit etmiş bilir kişiler. 21.30’da içeri girmiş ve ilk mesaj, bakın ilk mesaj ‘Birlik intikali’ diye bir mesaj var. İlk mesaj saat 21.37 de çekilmiş. Arada ne kadar süre var, oradan girişiyle bu mesajın çekilmesi arasında? 7 dakikalık bir süre var. Bu iddianamedeki iddialar.

7 dakikada Hüseyin Ömür’ün yapması gerekenleri ben size anlatayımı mı? Oradan girecek, kapıdan girecek bir miktar yürüyecek, bahsettikleri odaya girecek. TSK’da mesajlar iki tane bilgisayarla çekiliyor. Bir tanesi mesajın hazırlandığı bilgisayar, bir tane mesajın gönderildiği bilgisayar. Birine karanet birine medas deniyor.

Bu 7 dakika içerisinde yürüyecek, o odaya girecek, bilgisayarı açacak ve bunu 16 başlık açarak gönderecek. Bunları 7 dakika içerisinde yapacak. Ben kaynaklarımla görüştüm. Dediler ki oraya, girdiği andan itibaren Hüseyin Ömür’ün bunları gönderebilmek için en az 20 dakikaya ihtiyacı var. Bunların 7 dakikada Hüseyin Ömür tarafından gönderilmesi mümkün değil.

Zaten e-posta bulunamamış. Yani medas bilgisayarına gelen bir e-posta bulunamamış. Log kayıtlarını istiyor sanıklar, bunu da verebilen yok. Ortada ıslak imzalı bir dosya var mı? Yok. Ortada ne var? Sadece bir e-posta var ve o e-postanın kim tarafından gönderildiği her türlü şüpheden uzak bir biçimde mahkeme tarafından ortaya konulamadı.

Acaba bu belge uzak masaüstü bağlantısıyla gönderilmiş olabilir mi ortalığı karıştırmak için? Çünkü bu belgede darbecilerin işine yarayan hiçbir şey yok. Yani kurgulanmış bir senaryonun, bu senaryo bittikten, proje tamamlandıktan sonra destekleyicisi, rejime yarayan bir doküman bu. Acaba böyle gönderilmiş olabilir mi? Bu sorular sanıklar tarafından gündeme getirildi ve hiçbirine cevap verilmedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version