Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zelenskiy: ‘Rusya, taarruz planlarımızı biz başlamadan ele geçirdi’

Zelenskiy: ‘Rusya, taarruz planlarımızı biz başlamadan ele geçirdi’


ENSAR NUR | TR724 HABER

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, Moskova’nın Ukrayna ordusunun taarruz planlarını taarruz daha başlamadan ele geçirdiğini iddia etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy 25 Şubat Pazar günü yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna karşı taarruz planlarını daha başlamadan ele geçirmeyi başardığını ve bu başarısızlığın Ukrayna’ya ağır bir darbe vurduğunu vurguladı.

Düzenlediği basın toplantısında bilgi sızmalarından yakınan Zelenskiy, taarruzun başarısız olmasının bir sebebinin de bu olduğunu ifade etti. 2024’te benzer bir istihbarat zafiyeti durumunda cephede yaşanacak başarısızlığın önüne geçmek için birden fazla plan hazırlandığını söyledi.

Ukrayna iç güvenlik servisi şefi Vasil Maliuk, “2 bin hain ve 5 bin işbirlikçi” tutuklandığını ifade etti.

Zelenskiy istihbarat zafiyetinin yanı sıra Batılı devletlerden söz verilen silahların zamanında gelmemesinin de taarruzun başarısız olmasında etkili olduğunu söyledi. Ukrayna’nın büyük umutlarla başlattığı karşı taarruz beklenen etkiyi oluşturmamış ve Rus kuvvetleri saldırıyı püskürtmüştü. Son haftalarda Rus ordusu yeniden alan kazanmaya başladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version