Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yılmaz Tunç açıkladı; Çağlayan saldırısıyla ilgili 34 şüpheli gözaltına alındı

Adalet Bakanı Tunç’tan skandal açıklama: AİHM’nin ‘ByLock’ kararı emsal teşkil etmez!


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çağlayan Adliyesi önündeki kontrol noktasına saldırı girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 34 kişinin gözaltına alındığını duyuran Tunç, söz konusu saldırının, Savcı Mehmet Selim Kiraz saldırısı ile bir bağlantısı olmadığını aktardı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önündeki polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişi yaralandı, toplam 3 kişi öldü. Edinilen ilk bilgilere göre, saat 11.46’da İstanbul Adalet Sarayı’nın C Kapısı önündeki polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çıkan çatışmada iki saldırgan öldürüldü. 3’ü polis olmak üzere 6 kişi yaralandı. Tedaviye alınan yaralılardan 1 kişi kurtarılamadı.

Saldırıyı düzenleyenlerin DHKP-C üyeleri Emrah Yayla ile Pınar Birkoç olduğu açklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, söz konusu saldırı ile Savcı Mehmet Selim Kiraz saldırısı arasında bir bağlantı tespit edilemediğini aktardı. Tunç, “Polisimizin dikkati faciayı önledi. Savcı Kiraz bu adliyede şehit edilmişti. Aynı hain emellerini gerçekleştiremeden etkisiz hale getirildiler. 34 gözaltı var. 5 cumhuriyet savcımız ve bir başsavcı vekilimiz inceleme yapıyor. İki teröristle ilgili suç kaydı ile ilgili incelemeler devam ediyor. 2004 yılında ceza alan birisi. 15 yıldan sonra cezası biten birisi. Kadın teröristin davası Yargıtay’da sürüyor. 4 yıl 2 ay tutuklu kalan birisi. Ablasının da yargılaması sürüyor.” dedi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015’te odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. O saldırı da DHKP-C tarafından düzenlenmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version