Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yenişafak yazdı; emekliler için iki yeni düzenleme daha gündemde 

‘Memur ve emeklilere yüzde 25 yapılacak’ iddiası


Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle emeklilere yönelik düzenlenen 5 bin liralık yılbaşı ikramiyesi, sadece yılbaşında değil; aynı zamanda Ramazan ve Kurban Bayramları boyunca da geçerli olacak.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları, memur emeklileri ile eşitlenerek yüzde 49,25 oranında artırıldıktan sonra, hükümet Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen ikramiyeleri de artırmaya hazırlanıyor.

Yenişafak’ın haberinde, “Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda farklı rakamlar konuşulsa da, hükümetin 2 bin liralık ikramiyeyi 5 bin liraya çıkarmayı düşündüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, bu konuda hem hükümette hem de AK Parti’de bir konsensüs oluşmuş durumda. Bayram ikramiyelerinin artırılabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) yeni bir kanun geçirilmesi gerekmektedir. AK Parti kaynakları, mahalli seçimler nedeniyle şubat sonu veya martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini, bu tarihlerden önce bayram ikramiyeleriyle ilgili bir artış olacaksa, konuyla ilgili kanun teklifinin TBMM gündemine gelebileceğini belirtiyor.” denildi.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version