Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wêranşar’da ‘Özgürlük Yürüyüşü’ coşkusu


RIHA – Wêranşar’da “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nde konuşan DEM Partili Ferit Şenyaşar, “Bu yürüyüş çözüm ve barış yürüyüşüdür. Barışın muhatabı da Sayın Öcalan’dır” dedi. 

Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle “Büyük Özgürlük Yürüyüşü” başlatan siyasetçi ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Riha’nın Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinin ardından Wêranşar ilçesine geçti. Serêkaniyê’den “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla uğurlanan Özgürlük Yürüyüşçüleri, Wêranşar ilçesinde coşkuyla karşılandı.

 

Karşılamanın ardından Karacadağ Caddesi’nden Kışla Caddesi’nde bulunan DEM Parti İlçe Örgütü binasına doğru yürüyüşe geçildi.  Yüzlerce kişi, eski Riha Caddesi boyunca “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla yürüdü. Yürüyüşte yer alan çocuklar DEM Parti bayrakları ve zafer işaretleriyle yürüyüşe renk kattı. Yol güzergahında bulunan dükkan ve evlerde bulunan yurttaşlar ise zafer işaretiyle Özgürlük Yürüyüşçüleri’ni selamladı.

 

 ‘ÇÖZÜM VE BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ’

 

“Be Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana İmraliyê” sloganlarıyla parti binası önüne gelen kitleye hitaben konuşan DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, Kurdistan’ın sıcak selamlarını getirdiğini belirtti. Halkla birlikte yürüdüklerini belirten Şenyaşar, “Bu yürüyüş çözüm ve barış yürüyüşüdür. Barışın anahtarı da İmralı’da ve Sayın Öcalan’dır. Barış sağlanana kadar bu yürüyüş sürecek” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de 40 yılı aşkın süredir devam eden savaş politikalarının ölümden başka bir şey getirmediğinin altını çizen Şenyaşar, “Savaş annelerin gözyaşına neden oluyor. Sadece Kürt anneleri değil Türk anneleri de gözyaşı döküyor. Bizler yürürken cezaevinde de 77 gündür açlık grevi devam ediyor. Barış anneleri Adalet Nöbeti tutuyor. Eğer ülkeye onurlu bir barış gelecekse bu annelerin beyaz tülbentleri sayesinde olacaktır” diye belirtti. Baskılara karşı geri adım atılmayacağına dikkat çeken Şenyaşar, şöyle devam etti: “Bu yürüyüş barış sağlanana kadar devam edecek. Barışın muhatabı da Sayın Abdullah Öcalan’dır. Bir an önce tecridin kaldırılması ve barışın sağlanması gerekiyor. Tecrit kalkmadığı sürece mücadelede bitmeyecektir.”

 

Konuşmanın ardından kitle, Özgürlük Yürüyüşçüleri ile birlikte parti binasına geçti. Bu akşam Wêranşar’da konaklayacak olan Özgürlük Yürüyüşçüleri, yarın Şemrex (Mazidağ) ilçesine geçecek.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version