Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vekilliği düşürülen Atalay için Adana’da protesto


ADANA – Adana’da bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterilerek, ortak mücadele çağrısı yaptı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Adana İl Örgütü, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine tepki göstermek için Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. TİP’in çağrısıyla yapılan açıklamaya kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

‘FERMAN SARAY’IN SOKAKLAR BİZİMDİR’

Açıklamada ortak basın metnini okuyan TİP Adana İl Yöneticisi Azad Baran Emiroğlu, Atalay’ın vekilliği sonrası gönderdiği mesajı okuyarak, bu kararı tanımadıklarını ve mücadele edeceklerini dile getirdi. Daha sonra konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şube Başkanı Baran Taygun Metin, 1974’ten beri “hukuk yoksa, sokak var” dediklerini anımsatarak, bu saatten sonra bu ülkede hukuk yoksa; kendilerinin sokakta haklarını alacaklarını vurgulayarak, “Hak verilmez alınır” dedi.

Açıklamada sık sık “Ferman sarayın; sokaklar bizimdir” sloganı atıldı.

‘MÜCADELE ÇAĞRISI’

Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren Türkiye Tabipler Birliği (TTB) İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten de, dün Meclis’te “kara bir gün” yaşandığına işaret etti. Atalay’ın sadece Hatay’ın değil tüm Türkiye’nin vekili olduğunu vurgulayan Ökten, bundan sonraki mücadelelerinin demokrasi, hak, hukuk ve adalet olacağını belirterek, dayanışma ve mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. Ökten, Atalay olayının bir demokrasi, hukuk ve adalet sorunu olup, hukuksuzluğa karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada diğer siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de söz alarak Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine tepki göster ve ortak mücadele çağrısı yaptı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version