Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkoğlu: Savaşın son bulması için tecrit kaldırılmalı


İZMİR – Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, adalet isteyenleri engelleyen zihniyetin suçlu olduğunu belirterek, savaş ve hukuksuzlukların son bulması için tecridin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Kadın Meclisi, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin il binası önünde yapmak istediği basın açıklaması İzmir Valiliğin “Yasak kararı” gerekçe gösterilerek polisler tarafından engellendi. DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu ve çok sayıda kadının katıldığı açıklamanın engellenmesi “Biji berxewedana zindana”, “Hasta tutsaklara” özgürlük sloganlarıyla protesto edildi.

Açıklamaya izin verilmemesi üzerine DEM Parti Kadın meclisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği’nde süren Adalet Nöbeti eylemine geçerek, burada açıklamalarda bulundu.

Açıklamayı yapan Halide Türkoğlu, Adalet Nöbeti’ne desteklerini belirterek, “Bugün cezaevlerinde ve dışarıda yaşananlar Sayın Öcalan üzerinde süren tecritten bağımsız değil. Tutsaklar Sayın Abdullah Öcalan üzerinde süren tecrit ve Kürt sorunun onurlu bir şekilde çözülmesi için 67 gündür açlık grevinde” dedi.

‘TECRİT KALDIRILMALI’

Cezaevlerinden yayılan tecridin bu gün dışarıda yapmak istedikleri açıklamalara yansıdığını ifade eden Türkoğlu, “Adalet ve barışı talep eden bizler suçlu değiliz. Bunu yasaklayan faşist zihniyet suçludur. Suçlarını örtmek için bunları yapıyorlar. Ama biz direnişimizi ve bu hukuksuzlukları dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Adalet mücadelemiz bütün insanlar içindir. Savaşın son bulması için tecride son verilmesi gerekir.  Ancak bu şekilde savaş biter, demokrasi gelir” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version