Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye Kupası’nda Konya’yı eleyen Beşiktaş Ankaragücü’ne rakip oldu


(Serbest Görüş) – Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında TÜMOSAN Konyaspor’u 2-0 mağlup etti. Tüpraş Stadı’nda kazanan Kartal yarı finalde Ankaragücü’nün rakibi oldu.

Dolmabahçe’de ilk yarıda ve ikinci yarıda bulduğu birer golle kazanan Beşiktaş, kupada adını son 4 takım arasına yazdırdı.

GOL PERDESİ SALİH AÇTI

32. dakikada Beşiktaş, Salih Uçan ile öne geçti. Ceza yayına doğru hareketlenen Ernest Muci doğrudan kaleyi düşündü. Kaleci Deniz Ertaş’dan dönen topa hareketlenen Salih Uçan altıpas çizgisi gerisinden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu. İlk yarı Beşiktaş’ın tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.

CENK TOSUN SKORU BELİRLEDİ

58’de sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gedson Fernandes ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Cenk Tosun kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu belirledi.

ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Kupaya 5. turdan başlayan Beşiktaş, Eyüpspor’u 4-0’la geçtikten sonra Bitexen Antalyaspor’u da 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Konyaspor ise 3. turdan katıldığı kupa macerasında Merkür Jet Erbaaspor’u 3-0 yendi. 4. turda Beyoğlu Yeni Çarşıspor’u da aynı skorla geçen yeşil-beyazlı ekip, 5. turda Göztepe’yi uzatmalarda 2-1 mağlup etti. Son 16 turunda EMS Yapı Sivasspor’u uzatmalarda 1-0 yenen Konyaspor adını çeyrek finale yazdırdı.

SANTOS: DERBİYİ YARIN DÜŞÜNECEĞİZ

Beşiktaş’ın Portekizli teknik direktörü Fernando Santos yarı finale çıktıkları Konyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisine de değinen Santos, yarından itibaren düşüneceğini belirterek şunları söyledi: “Önemli bir mücadeleydi. Herkes için kupa bu sene büyük bir hedef. Kupada yarı finale kaldığımız için mutluyuz. Hedefimiz kupayı almak. Belli bölümlerde çok iyiydik, bazı bölümlerde değildik. Adil bir galibiyet aldık. Son anlarda rakibe fırsat vermemiz kötü oldu. Bunu tekrarlamamalıyız. Rakibimiz gol atabilirdi.

Gol yememek çok önemli. Büyük takımlar çok az gol yiyip çok fazla gol atar. Defansta istediklerimizi takımın yerine getirmesi sevindirici. Daha fazla gol atmak için çalışıyoruz. Bunda da yavaş yavaş aşama kaydediyoruz. Beşiktaş gibi bir takım az yiyip çok gol atmalı. Necip çok büyük bir kaptan. Fedakar ve takım için çok önemli bir oyuncu. Tüm takımdaki her oyuncu en az Necip kadar değerli.

Galatasaray’ı yarın uyanınca düşünmeye başlayacağım. O maça da her maç gibi hazırlanacağız. Her maç 3 puan, biz de 3 puan için sahaya çıkacağız. Derbi herkes için önemli. Pazar günü taraftarların futbolculara desteğini hissettireceğini biliyorum. Kazanan takımın biz olmamızı umuyorum.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version