Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tümüklü: Faşist rejimden kopmanın yolu politik özgürlük mücadelesinde


ADANA – ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, “Faşist ve sömürgeci rejimle kopuşmanın yolu ancak politik özgürlük mücadelesini yükseltmekten geçiyor. Kendi gücümüze yaslanmamız gerekir” dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü, Eş Genel Başkanları Şahin Tümüklü’nün katılımıyla “Yerel Yönetimler ve Devrimci Politika” konulu bir panel gerçekleştirdi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana İl Örgütü’nde gerçekleşen panele, DEM Parti Adana il ve ilçe yöneticileri, ESP ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan panelde ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü panelist olarak konuştu.

 

‘POLİTİK ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ’

 

Tümüklü, “Birleşik Demokratik Cephe’nin her gelişimi; Kürdistan’daki politik özgürlük mücadelesi, Türkiye işçi sınıfının, Alevilerin eşit inanç ve özgürlük, ekoloji ve kadın özgürlük mücadelesinin gelişimidir. Doğal olarak da faşist ve sömürgeci rejimle kopuşmanın yolu ancak politik özgürlük mücadelesini yükseltmekten geçiyor. Kendi gücümüze yaslanmamız gerekir” dedi.

 

‘TECRİTTEN SÖZ ETMİYORLAR’

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsakların başlattığı açlık grevi, Adalet Nöbeti ve  “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nde yer alanları selamlayan Tümüklü, taleplerin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Kürt sorununun diğer meselelerden ayrı tutulamayacağını vurgulayan Tümüklü, “24 yıldır bir insan tek başına tutuluyor ve en yakını olan ailesiyle ailesiyle  bile görüştürülmüyor.  Bu durumdan bahsedecek kadar bir asgari tuturalı demokratlığı bile sergilemeyen bir burjuva partiye milyonlarca kitleyi seferber etmemiz isteniliyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Devrimci sosyalistler, ESP olarak buna itiraz ediyoruz” şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version