Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Toplumcu sendikacılık mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz’


AMED – Kamu emekçilerinin ihraç edilmesinin önünü açan 35’inci maddenin iptal edilmesi talebini yineleyen KESK Amed Şubeler Platformu, “Demokratik toplumcu sendikacılık mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35’inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemin 85’inci haftasında da Amed’in Bajarê Nû (Yenişehir) ilçesinde bulunan Hazal Park’ta bir araya geldi. Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı eylemde, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” yazılı pankart açıldı. Açıklama sırasında sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak” ve  “Bijî berxwedana kedkaran” sloganı atıldı.

 

‘ÜLKEYE OLAN GÜVENİ YOK ETTİLER’

 

Açıklamayı, KESK Amed Şube Kadın Sekreteri Hatun Leyla Tuncer okudu. Tuncer, ülkedeki antidemokratik uygulamalar ve hukuksuzluğun bugünkü yaşanan ekonomik krizin en büyük sebebi olduğunu söyledi. Yaşanan hukuksuz süreçler ülkeye olan güveni yok ettiğine dikkati çeken Tuncer, “Bununla da yetinmeyen iktidar, anti demokratik yaklaşımının devamı olarak işinden ettiği birçok emekçiye ve ailelerine; bu ülkenin vatandaşı değilmiş gibi davranarak; birçok sosyal haktan da mahrum bırakmış, birçoğunu da cezaevlerine atarak özgürlüklerini bile ellerinden almıştır” dedi. 

 

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, TAKİPÇİSİYİZ’

 

Tuncer,  tek adam rejiminin anti demokratik uygulamalarından biri olan OHAL Komisyonun da keyfi kararlar vererek hukuki cinayetler işlediğini söyledi. OHAL Komisyonu’nun keyfi kararları, şimdi de yargı eliyle devam ettiğini belirten Tuncer, “Konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğumuz ve takipçisi olduğumuz bilinmelidir. İhraç olan kamu emekçilerinin en sonuncusu görevine dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz. İlk günden beri KESK olarak hem fiili meşru mücadelemizle, hem de hukuki mücadelemizle ihraçların anti demokratik ve hukuksuz olduğunu haykırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

‘YÜKSEK SESLE HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

 

Tuncer, devamında sözlerini şöyle tamamladı: “İhraç olan kamu emekçilerinin en sonuncusu görevine dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bıkmadan, usanmadan ve her seferinde daha da yüksek sesle haykıracağız. Demokratik toplumcu sendikacılık mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version