Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tanju Özcan, tartıştığı meclis üyesini dışarı çıkarmayan zabıta müdürünü görevden aldı

Tanju Özcan, tartıştığı meclis üyesini dışarı çıkarmayan zabıta müdürünü görevden aldı


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tartıştığı CHP’li üye İlkay Bayrak’ın dışarı çıkarılmasını istedi ve belediye meclis toplantısına ara verdi. Aranın ardından, “Talimatım yerine gelmedi ve toplantı düzeni sağlanamadı.” diyerek Zabıta Müdür Vekilini görevden aldığını duyurdu. Ardından da birleşimi kapattı.

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, belediye meclis toplantısında Zafer Partisi Bolu Belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi İlkay Bayrak ile tartıştı. Toplantıda son dönemde yapılan ihalelerin ‘davet’ usulüyle gerçekleştiğini belirten Bayrak, “EKAP’ta, son yapılan ihalelerin birçoğunda hiçbir evrak göremedim. EKAP’tan çok anlamadığım için birkaç arkadaşıma sordum. Davet usulüyle yapıldığı söylendi. Neden davet usulüyle yapılmış?” diye sordu.

Özcan ise bu soruya, “Sen EKAP’a giremiyorsun ki nereden bakacaksın? EKAP’a girmek için yeterliliğin olacak, onu bile bilmiyorsun… Arkadaşın değilim ben senin belediye başkanınım. ‘Başkan değil’ sayın başkan. Bak üslubuna dikkat et, atarım dışarı. Atın arkadaşı, çıkartın dışarı. Arkadaşlar birleşime 5 dakika ara veriyorum, İlkay Bayrak dışarı çıkartılacak.” dedi.

Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’a talimat verdi. Aranın ardından toplantının başlamasıyla birlikte Özcan, meclis üyesi Bayrak’ı salondan çıkaramayan zabıta müdürünü görevden aldığını açıkladı. Özcan, “İlkay Bayrak ile ilgili meclis tüzüğü amir hükmü gereğince ‘Dışarı çıkarılma’ cezası verdim. Görevli arkadaşların bunu sağlamasını istedim. Burada canı isteyen hakaret, iftira, soru adı altında bile olsa, belediye meclisini, beni zan altında bırakamaz. Talimatım yerine gelmediği için zabıta müdürünü görevden alıyorum ve toplantı düzeni sağlanamadığı için diğer maddeleri görüşmeksizin toplantıyı, birleşimi kapatıyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version