Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sözde ‘Kahraman polisler’ yine evleri bastı, silahsız insanlara ters kelepçe taktı

Sözde ‘Kahraman polisler’ yine evleri bastı, silahsız insanlara ters kelepçe taktı


İçişleri Bakanı Yerlikaya, 42 kişinin gözaltına alındığı baskınları sosyal medya hesabından ‘Hain F.TÖ’ye göz açtırmayacağız. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. İş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.” ifadeleriyle duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yine sosyal medya hesabından Gülen cemaati mensupları olduğu iddia edilen kişilerle ilgili  ev baskınlarının görüntülerini paylaştı.

Konya, Ardahan, Manisa, Kayseri, Bursa, Rize, Çanakkale, Şanlıurfa, Aksaray, Ankara, Afyonkarahisar, Kırşehir, Kırıkkale ve Eskişehir’de yapıldığı belirtilen görüntülerle silahlı terörle mücadele polislerinin silahsız insanları ters kelepçe ile gözaltına aldıkları ve araçlara bindirdikleri görülüyor.

“Kıskaç-6” adı verile bu baskınlarda 42 daha kişi gözaltına alındı.

Yerlikaya, gözaltına alınanların “gaybubet evlerinde” kalan, “asker ve emniyet yapılanması” içerisinde yer alan, haklarında kesinleşmiş hapis cezası olan ve Bylock kullanıcısı kişiler olduğunun öne sürdü.

Baskınlarda bulanan Türk lirasına el konulduğu açıklandı.

Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“F.TÖ’cülerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hain F.TÖ’ye göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version