Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sokak hayvanları için çağrı: Hayvanları ölüm kamplarına tıkanlara oy yok


ANKARA – Sokak hayvanları için yapılan açıklamada yerel seçimlere dikkat çekilerek, “Dostlarımızı ‘doğal yaşam alanı’ adı altında ölüm kamplarına tıkma vaadiyle seçim malzemesi haline getiren siyasilere oy vermeyeceğiz” denildi. 

 

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, son zamanlarda AKP’li ve Yeniden Refah Partili (YRP) belediye başkan adayları tarafından hedef gösterilen sokak hayvanları ve asansör içerisinde bir kediye şiddet uygulanması üzerine basın açıklaması düzenledi. Kızılay Sakarya Meydanında yapılan açıklamada “Sokak hayvanları sahipsiz değildir” yazılı pankart açıldı.

 

‘OYUNUZU YAŞAMDAN YANA KULLANIN’

 

Açıklamada konuşan Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Güliz Gündüz, “Yerel seçimler öncesinde bütün Türkiye’de sesimizi yükseltiyoruz. Burada sesimizi duyan vatandaşları, tüm canlılar adına barışçıl, kapsayıcı, eşitlikçi hak ve adalet politikaları geliştirilmesi için harekete geçmeye, kendi yerellerinde örgütlenerek hayvanların sesi olmaya, birer seçmen olarak oylarını yaşamdan yana kullanmaya çağırıyoruz. Sokaklarımızda birlikte yaşadığımız köpeklerin ‘itlaf’, ‘toplama’ ve ‘uyutma’ adı altında kitlesel toplatılmalarının ve katliamlarının yeniden tartışmaya açıldığı, 2024 Yerel Seçimleri’nde ülkede başka hiçbir sorun yokmuşçasına hedef tahtası haline getirildiği bir dönemden geçiyoruz. Neredeyse her gün bir belediyenin, vatandaşın hayvan katliamına, eziyetine, şiddetine tanık oluyoruz” diye konuştu.

 

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

 

Hayvanlara işkence eden ve katledenlere yönelik cezasızlığı da eleştiren Gündüz, “Sokakta yaşayan hayvanların aşılanıp, kısırlaştırıp, tedavi edilerek sokaklarda, gözümüzün önünde yaşamaya devam etmesinin adil ve etik olan tek çözüm olduğunu biliyoruz. Hayvanlara yüklenmeye çalışılan, ancak belediyelerin sorumluluktan kaçmasından kaynaklanan mevcut durumun tek çözümünün, ortadan kaldırılmaya çalışılan Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesinin uygulanmasından geçtiğini biliyoruz. Artık yeter! Dostlarımızı düşmanlaştırarak birlikte yaşama kültürünü baltalayan, onları ‘doğal yaşam alanı’ adı altında ölüm kamplarına tıkma vaadiyle seçim malzemesi haline getiren siyasilere oy vermeyeceğiz. Gerici ve faşist düşmanlık politikalarına boyun eğmeyeceğiz” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version