Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şili’de orman yangını felaketi: Şu ana kadar 10 kişi öldü


(Serbest Görüş) – Güney Amerika ülkesi Şili, orta ve güney bölgelerini etkisi altına alan orman yangınlarında ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Valparaiso ve Vina del Mar kentlerinin birçok bölgesinde meydana gelen yangınlar, yerleşim yerlerine sıçrayarak can kaybına neden oldu.

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yangınlara müdahale etmek amacıyla olağanüstü hal ilan ettiklerini ve tüm ekiplerini ülkenin orta ve güney kesimlerine yönlendirdiklerini sosyal medya üzerinden duyurdu.

Yangınlar, Concon, Quintero ve Maitencillo şehirlerine hızla yayılırken, Valparaiso kentine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı’nda da yangın çıktığı bildirildi.

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi (Senapred), şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının hızla yayıldığını ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığını açıkladı.

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, sosyal medya hesabı X’teki açıklamasında, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini belirterek, “Yangınlara müdahale etmesi için tüm ekiplerimizi ülkenin orta ve güney kesimlerine yönlendirdik” ifadesini kullandı.

Şili’de daha önce Şubat 2023’te çıkan orman yangınlarında 13 kişi hayatını kaybetmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version