Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro rüşvet istemişti! 5 yıl hapsi istendi

Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro rüşvet istemişti! 5 yıl hapsi istendi


Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaatlarıyla gündeme gelen gazeteci Veyis Ateş’e ‘nüfuz ticareti’ davası açıldı.

Hakkında kara para aklama suçlaması bulunan SBK Holding sahibi Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği iddiası üzerine 3 yıl önce Habertürk’teki görevlerinden istifa eden ve ‘cevap hakkı’ kullandığı Halk TV yayını dışında bir daha hiçbir şekilde kamuoyu karşısına çıkmayan gazeteci Veyis Ateş’le ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Veyis Ateş hakkında nüfuz ticareti suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını yazdı. Söz konusu iddialar için “Uydurma, yalan, şantaj, montaj” diyen Ateş, “Davanın açılmış olması benim açımdan iyi oldu. Bu haksız itham ve iftirayı mahkemede anlatmam açısından bir fırsat oldu” dedi.

Saymaz’ın aktardığına göre, Savcılık Korkmaz ile Ateş arasındaki ses kayıtlarını internetten temin etti. Kaydın çözümü yapıldı. İddianameye göre görüşme şu şekilde:

Ateş: Ihh, Bu Halk TV’de anlattığım hikâye sana anlattığım hikâye. Burada sadece bir şey beni endişe ettiriyor. Ihh, canın yaralı.

Korkmaz: Evet, doğru.

Ateş: Kızgısın, öfkelisin. Ondan sonra, dünyayı ateşe veresin var falan. Sadece bu tarafın hassasiyet duyduğu mesele bu, ben sana bunu ilk başta da söyledim. Az önce arandığımdı, ıhh, bir şey yapar mı? Bizi yakar mı, yıkar mı, konuşur mu, eder mi, diyorlar.

Korkmaz: Yok abi ya.

Ateş: Yok dedim, bizim itimadımız var.

Korkmaz: Allah razı olsun. Ateş: Kendisiyle buluştuğuma göre bir hakemlik, (anlaşılamadı) yaptığıma göre itimat sorumumuz olmaz dedim. Ondan sonra konuştuğumuz şeyleri sıraladı, sıraladılar.

Kayıt, Adli Tıp Kurumu’na iletildi. Adli Tıp Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi’nce verilen raporda, ‘Cinsiyet, yaş, konuşma ritmi, ses tınısı, tonlama, vurgu yönlerinden benzerlikler görüldüğü’ belirtildi. Raporda, Ateş ve Korkmaz görüşmesinin kaydı ile Ateş’in ses örneklerinin mukayese edildiği belirtilerek şöyle denildi: ‘Analizi yapılan ses örnekleri, mukayese konusu ses örnekleriyle benzerlikler göstermektedir.’

VEYİS ATEŞ: UYDURMA, YALAN, ŞANTAJ, MONTAJ

Ateş, iddianamedeki söz konusu iddialarla ilgili olarak “İlk günden bu yana ‘Hepsi yalan, tamamı kurmaca’ diyorum. Dijital çağda yaşıyoruz. Uydurma, yalan, şantaj, montaj; isteyen herkesin kolayca işini gördüğü bir dönem… Kimsenin iftirayla yüz yüze gelmemesini, mahkemelerde, hele de suç makinesi haline gelmiş isimlere karşı, haklı olduğunu ispat etmeye mecbur bırakılacağı sınavdan geçmemesini dilerim. Davanın açılmış olması benim açımdan iyi oldu. Bu haksız itham ve iftirayı mahkemede anlatmam açısından bir fırsat oldu. Kaldı ki. jandarma ve polis raporlarında ses kayıtlarının gerçek olmadığı, sadece adli tıp raporunda tespit edilemediği belirtilmiştir” dedi.

Ateş, İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 28 Haziran 2024’te hâkim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında peş peşe çok sayıda iddia dile getirdi. Peker’in gündeme getirdiği bazı iddialar soruşturuldu bazı iddialar ise soruşturulmadan unutuldu.

Peker’in ifşaatlarında yer alan isimlerden biri de Soylu’nun yurtdışına kaçmasına izin verdiği iddia edilen Sezgin Baran Korkmaz’dı. Korkmaz yurtdışına çıktıktan sonra şirketlerine el konuldu ve hakkında kara para aklamaktan dava açıldı. Yurtdışında bazı videolar çeken Korkmaz daha sonra Peker ile temasa geçti ve çok sayıda dosyayı onunla paylaştı.

Peker, Korkmaz ile ilgili ifşaatlara başlayınca Habertürk sunucusu Veyis Ateş’in adı gündeme geldi. İddiaya göre Ateş, Korkmaz’dan hukuki sorunlarını çözmek için 10 milyon Euro istedi.
Ateş bu ifşaatlar gündeme gelince, iddiaları reddetti ama o dönem Habertürk’te çalışan Fatih Altaylı diğeri ise Sevilay Yılman iddiaları doğrulamış, Yılman ve Altaylı’nın ifadeleri alınmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version