Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Savcılık: Çağlayan Adliyesi saldırısında kamu görevlileri rehin alınacaktı


(Serbest Görüş) – Çağlayan’da İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 96 kişiden 48’i tutuklama, 48’i ise adli kontrol talebiyle dün akşam sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 48 kişi tutuklanırken, savcılığın sevk yazısında, saldırıyı düzenleyen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un amacının kamu görevlilerini rehin almak olduğu öne sürüldü.

‘ÜZERLERİNDEN MANİFESTO ÇIKTI’

AA’nın haberine göre, sevk yazısında, saldırının nasıl gerçekleştiği anlatıldı. Emrah Yayla’nın üzerinden çıkan kağıtta bazı gazeteci ve milletvekillerinin isim, soy isim ve telefon numaralarını içeren not kağıtları bulunduğu belirtilen sevk yazısında, Pınar Birkoç’un çantasından ise ‘DHKP/C’ye üye olmak’tan yargılanan ve hükümlü bulunan kişilerin serbest bırakılmasına dair taleplerin yer aldığı bir manifesto çıktığı belirtildi.

Yazıda, Yayla ve Birkoç’un amacının, kamu görevlilerini rehin alarak ceza alan Ali Osman Köse ve Ercan Kartal’ın serbest bırakılmasını istemek olduğu ifade edildi. Yazıda ayrıca Yayla ve Birkoç’un üzerlerinden çıkan listede yer alan gazeteci ve milletvekillerinden oluşan 9 kişilik müzakere heyeti aracılığıyla taleplerini kamuoyuyla paylaşarak kabul ettirmeyi amaçladıkları anlatıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version