Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya nükleer silah yarışını uzaya mı taşıyor?

Rusya nükleer silah yarışını uzaya mı taşıyor?


ABD Rusya’yı nükleer silahlanmayı uzaya yaymakla suçladı. Rusya ise iddiaları “kötü niyetli bir düzmece” olarak nitelerken Beyaz Saray’ın Rusya’ya karşı daha fazla para kullanılmasını sağlamak için bir oyun oynadığını belirtti.

ABD’nin Kongre’ye ve Avrupa’daki müttefiklerine Rusya’nın uluslararası tehdit oluşturabilecek uzaydaki nükleer kapasitesiyle ilgili yeni istihbarat ilettiği iddia edildi. Rusya’nın uzayda nükleer bir silah geliştirmesiyle ilgili yeni girişimlerin ABD için acil bir tehdit oluşturmadığı söylendi.

ABD’nin elde ettiği istihbarata göre Rusya uzay tabanlı bir anti-uydu nükleer silah geliştirme girişimlerinde bulunuyor. ABD’nin bir yıldan daha uzun süredir Rusya’nın potansiyel olarak böyle bir silah geliştirmesi ve konuşlandırmasından endişe duyduğu belirtilirken Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi üyelerinin salı günü yaptıkları oylama sonrasında yeni istihbaratın tüm müttefik ülkelerin erişimine açılmasının kararlaştırıldığı açıklandı.

Kaynaklar Rusya’nın uzayda anti-uydu nükleer silah geliştirme girişimlerinin oldukça ciddi olduğunu ancak konunun aktif bir kabiliyetle ilgili olmadığını ve şu an için panik yaratmasının gerekmediğini aktardı.

Rusya iddiaları reddetti

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Beyaz Saray tarafından ayrıntılar açıklanana kadar raporların içeriği hakkında yorum yapmayacağını söylerken ABD’nin iddialarının Kongre’nin daha fazla parayı onaylamasını sağlamaya yönelik bir girişim olduğunu dile getirdi. Peskov, Rusya devlet haber ajansı TASS’a verdiği demeçte, “Beyaz Saray’ın Kongre’yi para tahsisi için bir yasa tasarısını oylamaya teşvik etmeye çalıştığı çok açık.” dedi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov ise ABD’yi “kötü niyetli bir düzmece” yaymak ile suçladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version