Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pîrsûs Katliamı 103’üncü ayında


İSTANBUL – Pîrsûs Katliamı’nın 103’üncü ayında Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından yapılan anmada bir kez daha adalet talebi yinelendi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Kobanêli çocuklara oyuncak götürmek için Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde DAİŞ’in bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 sosyalist genci, katliamın 103’üncü ayında Kadıköy’de bulunan Halitağa Caddesi’nde andı.

Anmaya, katledilenlerin yakınları ile katliamdan yaralı kurtulanlar, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Devrimci Parti üyeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Hapishane Komisyonu üyeleri, SGDF üyeleri, gençlik örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. Anmada, “Kalplerimiz adalet için atsın” yazılı pankartın yanı sıra katliamda yaşamını yitiren gençlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşındı. Eylemde sık sık, “Suruç’un hesabı sorulacak”, “Suruç’u unutma, unutturma” ve “Suruç için adalet herkes için adalet” sloganları atıldı.

‘YARGI KATİLLERİ KORUYOR’

Anmada konuşan SGDF üyesi Berfin Polat, yaşanan Pîrsus Katliamının ardından açılan davada 8 yıldır herhangi bir adım atılmadığını vurgulayarak, “Bu dava katliamı aydınlatmak ve katilleri cezalandırmak yerine katilleri koruyan ve onlara yardım edenleri aklayan bir yerde durmuştur. Katliam davasına bakan yerel yargı taleplerimizi görmezden gelirken, yüksek yargı makamları ‘oraya gidenler teröristti’ diyerek katledilen 33 Düş Yolcumuzu terörist olarak ilan etmiştir. Yüksek yargının bu kararı katliamı meşrulaştırmaktan başka bir anlam taşımamaktadır” dedi.

‘KATLİAMIN HEDEFİ OLAN BİZLER YARGILANIYORUZ’

Yaşanılan hukuksuzluğa karşı Suruç Aileleri İnisiyatifi olarak yürüttükleri adalet mücadelesinin ise engellenmeye çalışıldığına dikkat çeken Polat, “Mahkeme salonlarında katliamın aydınlatılması için beyan veren ailelerimize yaralılarımıza ve avukatımıza mahkemeye hakaretten dava açıldı. Her yıl katliamın yıldönümünde anma yapmak isteyenler gözaltına alınıp tutuklandı. Belgesel gösterimlerimiz, adalet plaketi törenlerimiz yasaklandı.  Katliamın hedefi olan bize bunlar yapılırken, katliamda parmağı olan ve başka suçtan tutuklu olan sanıklara mahkeme heyeti teşekkür etmekte bir sorun görmüyor. Katliamın kilit isimleri hakkında çıkarılan yakalama kararları uygulanmıyor” dedi.

‘AYNI HUKUKSUZLUK GAR KATLİAMINDA YAŞANIYOR’

Kendilerine dönük hukuksuzluğun benzer şekilde Ankara Gar Katliamı sürecinde de yaşandığının altını çizen Polat, Ankara Gar Katliamı faillerin birçoğunu hala yargılanmadığına dikkat çekti. Polat, sözlerini şöyle noktaladı: “Başta Suruç katliamı olmak üzere bu topraklarda yaşanan bütün katliamların aydınlatılmasını, Suruç Ankara ve işid terör örgütünün yaptığı bütün katlim dosyalarının birleştirilmesini ve hepsi üzerinde kapsamlı araştırmaların yapılmasını ve o dönemde yaşananların kamuoyuna duyurulmasını istiyoruz.”

Açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirilerek, katliamda yaşamını yitirenlerin ismi okundu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version