Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pervin Buldan: İmralı notlarını Kandil’e götürmemizi devlet istedi

Pervin Buldan: İmralı notlarını Kandil’e götürmemizi devlet istedi


Eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, çözüm süreci ve siyasi hayatına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bu dönemin sonunda aktif siyaseti tamamen bırakacağını anlatan Buldan, Öcalan’la görüşme notlarını devletin isteğiyle Kandil’e götürdüklerini açıkladı.

Artı TV’de yayımlanan, ‘Kemal Avcı ile Siyaset Ötesi’ programında konuşan Buldan, “Van milletvekiliyim. Milletvekilliğim bittikten sonra ben artık siyaseti de bırakacağım, hiçbir şekilde siyasetin yanından köşesinden, bucağından geçmeyeceğim. Mücadeleyi bırakmak bize yakışmaz elbette ama siyasi arenada değil tabii, onun dışında farklı mecralarda bir sürü alan var. İnsan hakları kurumları var. Bu kurumlardan bir tanesinde bu mücadeleye destek sunarım.” dedi.

Çözüm sürecinde İmralı heyeti içerisinde yapılan tüm görüşmelere katılan tek üyenin kendisini olduğunu hatırlatan Pervin Buldan, heyete nasıl seçildiğine dair bilgiler paylaştı. Öcalan’ın heyette kendisinin yanı sıra Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan’ın olmasını önerdiğini, bu öneriyi hükümetin de kabul ettiğini belirten Buldan, Öcalan’la görüşmelerden tuttukları notları devletin isteğiyle Kandil’e götürdüklerini, Kandil’den aldıkları notların da devlet görevlileri eliyle Öcalan’a ulaştırıldığını anlattı:

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version