Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük Yürüyüşü Botan’da


ŞIRNEX – Elkê ilçesine ulaşan Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri, “Bijî azadî, bimire koletî” sloganıyla karşılandı. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü için başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Wan kolunda yer alanlar, Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesine vardı. Elkê yolunda karşılanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, burada Kürtçe stranlar eşliğinde halaya durdu. Daha sonra“Bijî berxedana zindanan” sloganıyla yürüyüşe geçen kitle, ilçe girişinde büyük bir coşkusuyla karşılandı. Merkezdeki katılımlarla yürüyüş, DEM Parti ilçe binasına doğru devam etti. Yürüyüş sırasında sık sık “Bijî berxedana zindanan”, “Bijî azadî bimire koletî (Yaşasın özgürlük, kahrolsun kölelik)” ve “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı. 

 

‘AMAÇ SAYIN ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ’

 

Parti binası önünde karşılanan özgürlük yürüyüşçüleri, yurttaşlarla tek tek selamlaştıktan sonra açıklama yaptı. Açıklamayı yapan DEM Parti Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, kent kent, ilçe ilçe, köy köy halka buluştuklarını belirterek, yürüyüşlerinin 15 Şubat’ta Riha’nın Amara (Ömerli) köyünde sonlanacağını hatırlattı. “Bu yürüyüşümüzün asıl amacı Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanmasıdır” diyen Ayan, “Bu taleple birlikte Kürt halkına yıllardır uygulanan asimilasyon politikasına karşı durmaktır. Yine Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü için Sayın Öcalan’ın asli muhatap olarak tekrardan müzakere masasında yerini almasıdır. Bu coşkuyla, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye belirtti. 

 

‘EYLEMLERİ SAHİPLENELİM’

 

Özgürlük yürüyüşünde yer alan yurttaşlardan Cengiz Yerlikaya da, Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecridin son 3 yıldır daha da ağırlaştığına dikkat çekti. Tecridin insanlığa karşı suç olduğunu vurgulayan Yerlikaya, Kürt halkının bunu kabul etmediğinin altını çizdi. Yerlikaya, “Halkta bu eylemlere katılıp, değerlerine sahip çıksın. Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı tutsaklar açlık grevine girdi. İmralı’dan ses gelmezse cezaevlerinden cenazeler çıkacak. Yakınları olarak sessiz kalmamamız ve onlara sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ 4 GÜN BOTAN’DA 

 

Son olarak konuşan DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen ise, “Sayın Öcalan üzerinde ki tecrit kalkmayana kadar Ortadoğu’daki savaşta son bulmayacak. Bundan kaynaklı hak savunucusu olan herkes bu tecride karşı durmalı. Bizlerde Botan örgütü olarak 4 gün özgürlük yolcularıyla beraber olacağız” dedi. 

 

Yapılan konuşmaların ardından parti binasına geçen özgürlük yürüyüşçüleri ve halk, burada söylenen şarkılar eşliğinde halaya durdu.

 

Buradaki ziyaretten sonra Qileban ilçesinin Roboski köyüne geçilerek, 28 Aralık 2011 tarihinde katledilen 34 yurttaşın mezarı ziyaret edilecek. 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version