Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük Yürüyüşçülerinin halk toplantıları sürüyor


AMED – “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Wan kolunda yer alan heyet, bugün de ev ev dolaşarak, gerçekleştirdikleri yürüyüşün önemini aktardı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle başlatılan, “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Wan kolu, 12’nci gününde de Amed’in Xana Axpar (Çınar) ilçesinde halkın büyük bir coşkusuyla karşılandı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Emine Kaya ile sivil toplum örgütlerinden oluşan heyet, ilçedeki programlarının ardından evlerde halk toplantıları gerçekleştirdi.

TECRİDE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

Halk toplantılarında konuşan DEM Parti milletvekilleri, başlattıkları yürüyüşün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurdistan ve Türkiye’de birçok sorunun yaşandığını ve bu sorunların temelinde Kürt sorununun çözümsüzlüğünün olduğunu kaydeden vekiller, sorunların çözümünün ise Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğini vurguladı. Özellikle kadınların tecride karşı büyük bir mücadele yürütmesi gerektiğinin altını çizen konuşmacılar, herkesin tecride karşı verdikleri mücadelede yanlarında olması gerektiğini söyleyerek, dayanışma çağrısında bulundu.

Toplantılarda fikirlerini belirten yurttaşlar da, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Yurttaşlar şu ana kadar Kurdistan’da verilen bedellerin boşuna olmadığını belirterek, tecride karşı mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.

Toplantılar, konuşmaların ardından defler eşliğinde söylenen Kürtçe stranlarla devam etti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version