Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük Yürüyüşçülerinden Elbak’ta esnaf ziyareti


WAN – Elbak’a ulaşan “Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri” kentte esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle startı verilen “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”ne katılanlar, Wan’ın Payîzava (Gürpınar) ilçesi ardından Elbak’a (Başkale) geçti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi DEM Parti İlçe Örgütü önünde alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

DÜNDAR: YÜRÜYÜŞÜMÜZE DESTEK VERİN

İlçe binasında toplanan yüzlerce kişiyi tek tek selamlayan Özgürlük Yürüyüşçülerinden Wan Milletvekili Mahmut Dündar, “Başlattığımız Özgürlük Yürüyüşü, Kurdistan’ı özgürleştirecektir. Bugün Wan’da halkımız, tüm faşizm yönelimlerine karşı bize sahip çıktı. Payîzava’da da büyük bir coşkuyla karşılandık. Biz biliyoruz ki halkımız yanımızda olduğu sürece biz amacımıza ulaşacağız. Değerli halkımız biliyorsunuz ki bu topraklarda yüzyıldır, bir zorbalık ve baskı var. Biz de yüzyıldır devam eden bu zulme karşı artık diğer halklar gibi dur diyoruz. Kürt halkı olarak, kendi topraklarımızda özgürce, dilimiz, kültürümüzle yaşamak istiyoruz. Kürt halkı 40 yıldır direniyor. Kürt halkının ve Türk halkının çocukları artık toprak altına girmesin. Bu yürüyüş sadece Kürt halkı için değil, tüm halkların özgürlüğü içindir. Bu yürüyüşe sahip çıkın, elimize el verin bu yürüyüşü sonuna kadar ulaştıralım. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kırılmadan bu topraklara barış gelmeyecektir. Sayın Öcalan barışın elçisidir. O yüzden İmralı’nın anahtarı kırılmalıdır” dedi.

 

 

ŞEDAL: MUHATAP SAYIN ÖCALAN’DIR

Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Elbak halkının coşkulu karşılamasına teşekkür etti. Sömürgecilerin tarihinde her zaman ölüm, katliam ve işkenceyi yol haritası olarak belirlediğini ifade eden Şedal, “Her zaman Kürt halkına düşende başkaldırı olmuştur. Kürt sorunun çözümünün muhatabı Sayın Öcalan’dır. Siz Sayın Öcalan’ın muhatap almadığınız sürece, tecrit kırılmadıkça, barış gelmeyecektir. Tecrit kırılmadan, Sayın Öcalan özgürleşmeden Kürt sorunu çözülmeyecektir. Bugün barış isteyen herkes mücadelemize destek vermelidir. Halkımız mutlaka kazanacaktır” şeklinde konuştu.

‘ABDULLAH ÖCALAN’IN SESİNİ TOPLUMA ULAŞTIRMAK’

Elbak halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ise, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekti. Başlatılan yürüyüşe değinen Zeydan, “Kürt halkı barış içerisinde eşit bir şekilde yaşamak için mücadele ediyor. Bunun içinde ‘Özgürlük Yürüyüşü’ başlatıldı. Kürt halkı 40 yıldır mücadele ediyor. Büyük bedeller de ödedi. Ortak, eşit ve özgür bir yaşam için çıkılan bu yürüyüşe halkımız sahip çıkacaktır. Sayın Öcalan’ın sesinin topluma ulaşması için bir yürüyüş başlatıldı. Sayın Öcalan’ın sesi duyulduğunda bir barış ortamı oluşuyor. Bundan dolayı da tüm Türkiye halkları bu yürüyüşe destek olsun, barışı daha da erken getirelim. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kırıldığında barış umutları da oluşacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkale Belediye Eşbaşkan adayı Şengül Polat ve Fevzi Caner de İmralı’da uygulanan tecride dikkat çekerek, Özgürlük Yürüyüşü’nün çok önemli olduğunu belirtti.

ESNAF ZİYARET EDİLDİ

Yapılan açıklamalar ardından Wan ve Elbak belediye eşbaşkan adayları ile Özgürlük Yürüyüşçüleri hep birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Kadir Saruhan Caddesi boyunca yapılan esnaf ziyareti sırasında, başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü” hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version