Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük Yürüyüşçülerinden Dêrîk’de halk toplantıları


MÊRDÎN – Dêrîk’de halk toplantıları alan Özgürlük Yürüyüşçüleri, İmralı’daki tecride karşı Kürt halkına mücadele çağrısında bulundu.

Mutlak tecrit altındaki PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü için Wan’dan yola çıkan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü” Mêrdîn’in Dêrîk ilçesine ulaştı. Büyük bir coşku ile karşılanan Özgürlük Yürüyüşçüleri, Dêrîk’de halk toplantıları aldı.

Dêrîk’in Tilbisim (Tepebağ), Heramya (Zeytinpınar), Qetaro (Söğütözü) mahallelerinde halkla bir araya geldi.

Kürt halkının büyük bir mücadele verdiğini ve mücadele sırasında da  büyük bedeller ödediğini belirten Halkların Demokratik Partisi (DEM Parti) Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz, Kürt halkının bu bedeller sonrası büyük bir güç kazandığını kaydetti. Abdullah Öcalan’ın İmralı şartlarında bile barış, birlik ve demokrasi için sözlerini dile getirdiğini belirten Aydeniz, “Sayın Öcalan barış ve demokrasi için her zaman çalışma içerisinde oldu. Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle Kürt halkı güç ve mücadele sahibi oldu” dedi.

‘MÜCADELEYİ BÜYÜTEN SAYIN ÖCALAN’

Çözüm sürecinde halkların barışa karşı inancının doğduğunu belirten Aydeniz, “Ama iktidar demokrasi olmasıyla, Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesiyle iktidarlarının gideceğini, sistemlerinin biteceğini gördüler. O yüzden bu süreci bozdular. Milyonlarca insan, ‘Abdullah Öcalan siyasi irademdir’ diyor. Sayın Öcalan’ın fikir ve düşüncelerini anlayan sadece Kürt halkı değil, dünya halkları da anlıyor. Yazarlar, akademisyenler, sendikacılar… Herkes Sayın Öcalan için mücadele ediyor. Paradigmasıyla oluşan yaşam  tüm dünyaya örnek olmuş. Bu mücadeleyi bu kadar büyüten Sayın Öcalan. O yüzden milyonların üzerinde muhataplığı anlaşılacak olan kişi Sayın Öcalan’dır” ifadelerini kullandı.

‘PARADİGMASI ROL MODEL OLDU’

“3 ay bir oda da kalırsak sağır ve dilsiz oluruz. 6 ay tecrit altında kalırsak, kör oluruz. Kürt halk önderi 25 yıldır tecrit altında” diyerek tecridin ağırlığına dikkat çeken Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, 25 yıldır Kürt halkıyla Abdullah Öcalan arasındaki iletişimin kesilmediğini ve bu nedenle tecrit uygulandığını kaydetti. Abdullah Öcalan’ın derinleşen tecride karşı bir adım geri atmadığını belirten Düşünmez, “25 yıldır direniyor. 25 yıldır kitaplarıyla sesi bu halka ulaşıyor. Dünyaya yayılan kapitalist moderniteye karşı, demokratik moderniteyi sundu. O şartlarda oluşturduğu bu sistem tüm dünyaya rol model oldu” şeklinde konuştu.

Herkesin başlattıkları yürüyüşe destek vermesi gerektiğinin altını çizen Düşünmez, Abdullah Öcalan’ın bütün hukuki haklarının engellendiğini de sözlerine ekledi. Düşünmez, “Kürt halk önderinin hukuki hakları engelleniyor. Kürt ittifakına mecburuz, zaman geldi. Zaman Kürt halkının özgürlük zamanı. Kürt halkı bu yüzden mücadele ediyor. Kürt halkı özgürlük istiyor” diye kaydetti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version