Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük Yürüyüşçüleri Riha’da: Zafer özgürlüğü için yola düşen Kürt halkının olacak


RIHA – “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nü sürdüren siyasetçi ve demokratik kitle örgütü temsilcileri Riha’da barikatları aşarak, “Zafer, özgürlüğü için yola düşen Kürt halkının, ezilenlerin olacaktır” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için siyasetçi ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, yürüyüşlerinin 14’üncü gününde Riha merkeze vardı. Özgürlük Yürüyüşçüleri Riha girişinde davul ve zurnalarla karşılandı. Kitle ile birlikte çekilen halaylar ardından kent merkezine geçildi.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde halkla buluşan Özgürlük Yürüyüşçüleri,  “Tecride son ver”, “Hapishaneler ölüm evleri olmasın”, “Tecride son ver, barışa yol var”, “Jin jiyan azadî” lolipopları ile karşılandı.

Yürüyüşçüler adına açıklamayı DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır yaptı. 

‘İBRAHİMLERİ SAVUNAN SAYIN ÖCALAN’DIR’

Yürüyüşlere ilişkin bilgi veren Bayındır, “İki koldan yürüyüşe geçtik ve 14 gün sonra kadim kentimiz Riha’dayız. Riha kadim ve kutsal bir kenttir. Yüzyıllarca Kurdistan’da Firanvunlara karşı mazlumların temsilcisi İbrahimler vardı. Bugün İbrahimleri savunun Sayın Öcalan’dır. Biz bu yürüyüşü işte onun için başlattık. Firavun ve Nemrutlara karşı nasıl ki baş eğmediyse bugün de eğmeyecektir. Bu yürüyüş mutlaka amacına ulaşacaktır” dedi.

DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ’

“Nasıl ki Hazreti İbrahim’e karşı zulüm vardı. Bugün de Sayın Öcalan üzerinde bir tecrit var” diyen Bayındır,  şunları söyledi: “ İbrahim’i savunun Sayın Öcalan şuan bir tecrit altındadır. İsteğimiz barış ve özgürlüktür. Bu ülkeye barış gelecekse işte bizim duruşumuz bunun duruşudur. Kürt halkı bugün eşitlik çağrısı yapıyor. Çağrımız; gelin el ele verelim milyonlarca kişi olarak bu yürüyüşü başarı yürüyüşü yapalım. Kürt sorununun çözümü ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğü bu ülkeye barış ve özgürlük getirir. Bundan başka bir yol yoktur. Biz artık bu tecridi, bu statüsüzlüğü ve zulmü kabul etmiyoruz.  Bu büyük direniş karşına soykırım politikalarıyla cevap verenler bilsin ki bize baş eğdirmezler. Kürt halkı artık özgürlüğün kararını vermiştir. Uluslararası komplonun yıldönümü nedeniyle yarın Amara’da olacağız ve bu direnişi büyüteceğiz. Umudumuz budur ve biz bunu başaracağız.”

Açıklamanın ardından DEM Parti il binasına doğru yürüyüşe geçen kitlenin önü ablukaya alındı. Yağmura karşı barikatlara direnen kitle “Bijî berxwedana zindanan” , “ Bijî berxwedana İmraliyê” sloganlarıyla bekleyişini sürdürdü.

Kitle ablukaya karşı polis barikatlarını yararak, ara sokaklardan merkez Haliliye İlçesi Uçarsavar Kavşağı’nda bulunan DEM Parti İl Binası’na sloganlar ile yürüdü. Yürüyüş boyunca “Biji Berxwedana zindana” sloganları atan kitle, polisin birçok kez gerçekleştirmek istediği engellemeyi aştı. Polis kitlenin kararlığı karşısında ablukaya son vermek zorunda kaldı.

 

 

 

‘ÖCALAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUNCAYA KADAR’

DEM Parti Riha İl Örgütü önünde yapılan açıklamada konuşan HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, “Polis devletinin gerçek yüzünü bir kez daha gördük. 14 gündür yürüyoruz. 14 gün boyunca her türlü kuşatmaya rağmen her türlü baskıya rağmen özgürlüğümüzden taviz vermeden yürüdük. Bu kuşatmaya inat yürüyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz. Tam da bu baskı ortamını, zulüm ortamını bertaraf etmek için tarihin çöp sepetine yollamak için yürüyoruz. Faşizmi yıkmak için yürüyoruz. Bir kez daha söylüyoruz kimse Kürt halkının değerleri ile oynamasın. Kimse Kürt halkının özgürlüğe olan tutkusunu sınamasın. Yüz yıllardır biz özgürlüğümüz için bedel ödedik. Yüz yıllardır özgürlüğümüz için toprağa düştük. Yüz yıllardır özgürlük uğruna sürgünü göze aldık. Yüz yıllardır özgürlük uğruna zindanlarda kaldık. Dost ve düşman bilsin ki bu abluka dağıtılacak. Sayın Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar, Kürt sorun demokratik temelde çözülünceye kadar biz yollarda olacağız. Zulmünüz artsın, artsın ki bizimde direnişimiz artsın. Sizin zulmünüz arttıkça, bizim özgürlük yürüyüşümüz on bin, yüz binler ile devam edecek” şeklinde konuştu.

Yarın dört bir yandan Amara’ya gitmek için yollara düşeceklerini dile getiren Çiçek, “Kürt halkını özgürlüğüne ne kadar düşkün olduğunu herkes bir kez daha görecek. Bu abluka bir gün dağıtılacak kazanan biz olacağız. İlk gün şunu söyledik; zafer özgürlüğü için yola düşenlerin olacaktır. Bir kez daha söylüyoruz; zafer özgürlüğü için yola düşen Kürt halkının, ezilenlerin olacaktır. Bimre koletî bijî azadî” dedi.

Açıklama “Direne direne kazanacağız” sloganları ile son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version