Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük Yürüyüşçüleri Licê’de


AMED – Özgürlük Yürüyüşçülerini karşılayan Licêliler, Kürtçe şarkılar eşliğinde yürüyüşçüler ile uzun süre halaya durdu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Qers’ten yola çıkan siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yer aldığı yürüyüşçüler Amed’in Licê ilçesine ulaştı. Kent girişinde kitlesel karşılanan yürüyüşçüler, polislerin “yasak kararı” gerekçesi ile gerçekleştirmek istediği engellemeye karşı sloganlar ile DEM Parti ilçe binasına yürüdü. Yürüyüş boyunca kitle geçtiği her sokakta halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Balkon ve pencerelerden yürüyüşçüleri zafer işareti ve zılgıtlar ile karşılayan yurttaşlar, sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

‘HALK BİZE MORAL VERİYOR’

DEM Parti ilçe örgütü önünde son bulan yürüyüş sonrası yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Arslan, “Her geçtiğimiz kentte bu yürüyüş büyük bir etki yapıyor. Halk bizi selamlayarak bize moral oluyor. Özgürlük ruh olarak kendisi ile birlikte özgürlük getiriyor” dedi.

‘ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN YÜRÜYORUZ’

Ardından söz alan Dem Parti Milletvekili Kamuran Tanhan, engelleme girişimlerine tepki göstererek, “Bugün Kürdistan’ın kalbi Amed’teyiz. 9 gündür Sayın Abdullah Öcalan’ın özgür olması için yürüyoruz. Lice Kurdistan tarihine adını altın harfler ile yazdırdı. Bütün baskılara karşı Lice direniş işe küllerinden yeniden doğdu. Tarihte bir çok kez Licê yakıldı ve katiller yargılanmadı” dedi.

‘ÖCALAN TÜM HALKLAR İÇİN UMUT’

Polis, asker ve korucuların karıştığı suçlarda uygulanan cezasızlık politikasına dikkati çeken Tanhan, “Katiller yargılanmazken, Mehmet Emin Özkan yaklaşık 30 yıl cezaevinde tutuldu. Katiller ise ellerini kollarını sallayarak geziyor. Ceylan Önkol evinin önünde havan topu ile katledildi. Bu Kürt halkınına dönük bir düşmanlık. Sayın Öcalan konuştuğu zaman bütün Türkiye’ye bahar geldi. Ama bugün savaş isteyenler Sayın Öcalan’ın sesini dışarıya çıkmasını istemiyor. Sayın Öcalan sadece Kürtler için değil bütün halklar için bir umut. İmralı kapıları açılırsa barış gelir” diye konuştu.

Medeni Yıldırım’ı katleden kişilerin cezalandırmadığını belirten Tanhan, devamında şunları söyledi: “Katil üniformalı olduğunda cezalandırılmayacağını biliyor. Çözümün adresi İmralı, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’dır. Sayın Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bu yürüyüşümüz devam edecek.”

Açıklama “Bijî berxwedana İmralı” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları ile son buldu. Açıklama ardından ilçe binasına geçen kitle Kürtçe seslendirilen şarkılar eşliğinde yürüyüşçüler ile uzun süre halaya durdu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version