Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük Yürüyüşçüleri Gever’de ev ev gezdi


COLOMERG – Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nde yer alan yürüyüşçüler, konakladıkları Gever’de ev ev gezerek İmralı’daki tecride dikkat çekti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nde yer alan yürüyüşçüler, Colomêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde halk buluşmaları gerçekleştirdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Emine Kaya ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı heyet, ilçe merkezinde yapılan yürüyüş ardından ev ev ziyaretlerde bulundu.

EV EV ZİYARETLERİ YAPILDI

Gever’in merkez mahalleleri olan Cumhuriyet, Kışla, Esentepe, Esenyurt, Orman, Yeşildere, Güngör, Mezarlık ve Yeni Mahalle’de yurttaşların evleri ziyaret edildi. Yapılan ev ziyaretleri ardından her mahallede bir evde halk toplantıları alındı. Yapılan ev ziyaretlerinde de yurttaşlar, gördükleri baskı ve zulümlere karşı boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini belirtti. Kürt sorunun demokratik çözümünün gerçekleşmesini isteyen yurttaşlar, başlatılan Özgürlük Yürüyüşü’nün de amacına mutlaka ulaşacağını söyledi.

MAHALLELERDE HALK TOPLANTILARI

Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan halk toplantısında konuşan DEM Parti Mêrdin Milletvekili Saliha Aydeniz, başlattıkları “Özgürlük Yürüyüşü”ne dair bilgi verdi. Kürt halkı üzerinde olan zulüm ve zorbalığın gittikçe ağırlaşarak, devam ettiğini dile getiren Aydeniz, “Bunun sebebi de İmralı’da uygulanan tecrittir” dedi. İmralı’da uygulanan tecridin Türkiye’de iktidar eliyle bir yönetim biçimine dönüştüğünü ifade eden Aydeniz, “İmralı’da 25 yıldır bir tecrit uygulanıyor. Ancak son 35 aydır mutlak bir tecrit uygulanıyor. İmralı’da başlatılan tecrit ile birlikte savaş daha da derinleşti. Ekonomik kriz artarak, devam ediyor. İktidar kurmak istediği faşist rejimi İmralı’daki tecritle kalıcılaştırmak istiyor” diye belirtti.

AKP’nin Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatarak, iktidarını sürdürmeye çalıştığına dikkat çeken Aydeniz, “Kürt sorunu çözülmediği için savaş sürüyor. Kürt sorunu çözülmediği için kayyım atanıyor. Bundan dolayı bizde Kürt halkı olarak hep birlikte bu tecride karşı sesimizi yükseltmeliyiz” şeklinde konuştu.

‘HERKES BULUNDUĞU YERDEN TECRİDE KARŞI SESİNİ YÜKSELTMELİ’

Kürt halkının statü talebine karşı her türlü hukuksuz ve ahlaksız yöntemlerin uygulandığını vurgulayan Aydeniz, Kürtlerin ise tüm bu politikalara karşı boyun eğmediğini, mücadelesini yükselttiğini belirtti. Çözüm sürecinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerinde uygulanan tecride rağmen her konuşmasında halkların kardeşliği ve barış için konuştuğunu anımsatan Aydeniz, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 2019’da avukatlarıyla yaptığı görüşme ardından Kürt sorununu bir haftada çözeceğini söylediğini hatırlatarak, “Ancak nasıl yaklaştılar daha fazla savaşı yükselttiler. Bugün Türkiye tecrit altına alınmış durumda” dedi. Aydeniz, herkesin bulunduğu yerde tecride karşı ses çıkarması gerektiğini, itirazı yükseltmesi gerektiğini vurguladı.

‘FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜ MUHAKKAK SAĞLANACAK’

Kışla mahallesinde yapılan halk toplantısında konuşan yurttaşlar da, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün muhakkak sağlanacağını söyleyerek, barış için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Gever’in Esentepe Mahallesi’nde de DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Tevgera Jinên Azad (TJA) ve MEBYA-DER ve çok sayıda kişinin katılımıyla halk toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesi yurttaşla ağırlaştırılmış tecride vurgu yaparak, tecridin tüm yaşam alanlarına sirayet ettiği ve bununla beraber kriz ve savaşında artığına vurgu yaptı. Yurttaşlar, kalıcı bir özgürlüğün sağlanması için Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğine işaret etti.

‘TECRİT TÜM KÜRDİSTAN ÜZERİNDE UYGULANMAKTA’

Toplantıda konuşan MEBYA-DER Wan Eşbaşkanı Hanım Kaya ise, iki koldan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün başlatıldığını hatırlatarak, yürüyüşlerinin büyük bir kararlılıkla devam ettiğine işaret etti. Gittikleri kent ve ilçelerde halk tarafından büyük bir coşku ile karşılandıklarına vurgu yapan Kaya, “Bu coşku ve heyecanın Sayın Öcalan’ın özgürlüğüne vesile olmasını diliyoruz. Sayın Abdullah Öcalan 25 yıldır İmralı Adası’nda rehin tutuluyor. Ama 35 aydır ise kendisinden hiçbir şekilde haber alınamıyor. Bu tecrit Sayın Öcalan şahsında tüm Kürdistan ve Kürt halkı üzerinde uygulanmakta. Tecridin özellikte Kürdistan’da halk üzerinde daha da derinleşmiştir” dedi.

‘ZAMAN ÖZGÜRLÜK ZAMANDIR’

Özgür bir Kürdistan hayalleri için büyük bedeller verildiğine işaret eden Kaya, “Arkadaşlarımızın özgür Kürdistan hayalini gerçekleştirmeyene kadar özgür olduğumuzu söyleyemeyiz. Bundan kaynaklı biz zaman kazanma zamanıdır. Zaman Sayın Öcalan’ın özgürlük zamanıdır. Bundan kaynaklı bizler varız ve var olacağız. Bizler değerlerimizle bugünlere geldik. Bizler değerlerimiz ve Sayın Öcalan’la kazanacağız” şeklinde konuştu. 

Toplantı, yapılan tartışmalarla son buldu.

BAYINDIR: HEP BİRLİKTE SAYIN ÖCALAN’I ÖZGÜRLEŞTİREBİLİRİZ

Orman mahallesinde halkla bir araya gelen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da, İmralı’daki tecride dikkat çekti. Kürt halkının hiçbir zaman boyun eğmediğini, diz çökmediğini ifade eden Bayındır, “Bundan dolayı da bu mücadele amacına mutlaka ulaşacaktır” dedi. Herkesin bu mücadele görev alması gerektiğini dile getiren Bayındır, şunları söyledi: “Köyümüzde, sokağımızda, mahallemizde, şehirlerimizde her yerde mücadele etmeliyiz. Bu mücadelenin başarıya ulaşması için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeliyiz.”

Kürt halkının bugün dünyada başı dik bir şekilde mücadele yürüttüğünü aktaran Bayındır, “Bugün de bizim birlik olmamız lazım. Ancak 7’den 70’e hep birlikte mücadele edersek, Sayın Öcalan’ı özgürleştirebiliriz” dedi.

“Büyük Özgürlük Yürüyüşü” yarın Colomêrg’de yapılacak yürüyüşle devam edecek. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version