Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Orban ikna oldu; AB’den Ukrayna’ya 50 milyar Euroluk yardım onaylandı

Orban ikna oldu; AB’den Ukrayna’ya 50 milyar Euroluk yardım onaylandı


ENSAR NUR | TR724 HABER

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği Zirvesi’nde beklenen karar çıktı. Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna için 50 milyar Euro konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Avrupa Birliği’ne üye devletlerin liderlerinin Brüksel’de bir araya geldiği AB Zirvesi’nde Ukrayna’ya yardım paketi onaylandı. Zirvenin başlamasından birkaç saat sonra açıklama yapan Michel, “27 liderin tamamı mutabık kaldı. Bu sayede Ukrayna için istikrarlı, uzun vadeli ve öngörülebilir bir fon sağlanmış oldu” dedi.

Orban AB, İtalya, Fransa ve Almanya liderleri tarafından iknaya çalışılıyor. Charles Michel tarafından X’te paylaşılan fotoğraf. 01.02.20204/ Brüksel

Anlaşma, AB liderlerinin Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya gelmelerinin ardından geldi. Dün gece ve bu sabah İtalya, Fransa ve Almanya liderleriyle yaptığı bir dizi görüşmenin ardından nihayet baskılara boyun eğdi. Orban Aralık ayındaki bir zirve sırasında anlaşmayı veto etmişti.

We have a deal. #Unity

All 27 leaders agreed on an additional €50 billion support package for Ukraine within the EU budget.

This locks in steadfast, long-term, predictable funding for #Ukraine.

EU is taking leadership & responsibility in support for Ukraine; we know what is…

— Charles Michel (@CharlesMichel) February 1, 2024

 Macaristan Başbakanı Orban’ın Rusya ile yakın ilişkisi AB’nin politika üretmesini zorlaştırıyordu. Daha önce Ukrayna’ya gönderilecek yardımları veto eden Macar lider, İsveç’in NATO’ya katılımı konusunda da Erdoğan ile birlikte süreci uzatan isimdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, AB liderlerine ülkesi için 50 milyar Avroluk yeni bir fon oluşturdukları için minnettar olduğunu söyledi. Zelenskiy, “Kararın 27 liderin tamamı tarafından alınmış olması çok önemli, bu da AB’nin güçlü birliğini bir kez daha kanıtlıyor” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version