Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ölümle tehdit edilen tutsağın ailesi endişeli


İSTANBUL – Cezaevinde yan tarafındaki koğuşta tutulan bir kişi tarafından ölümle tehdit edilen Ekrem Gün’ün ailesi, olası bir olumsuzluktan Adalet Bakanlığı ve cezaevi idaresinin sorumlu olduğunu söyledi. 

 

Bandırma 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsak Ekrem Gün, iki ay önce yan tarafındaki koğuşa getirilen İsmet Özdemir adlı kişi tarafından ölümle tehdit edildi. Bu kişinin “Beni seni öldürmem için buraya getirdiler. Seni öldüreceğim. O yüzden seni başka cezaevine göndermiyorlar. Beni senin için getirdiler buraya” şeklinde sözlü ve yazılı olarak tehdit ettiği Gün’ün yaşadıklarını anlattığı avukatları, durumu geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştı.

 

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen ve 8 yıldır cezaevinde olan Gün, tekli hücrede tutuluyor. Durumun iletildiği cezaevi idaresini herhangi bir önlem almamakla suçlayan Gün’ün ailesi, çocuklarının can güvenliği konusunda kaygılı. Ajansımıza konuşan anne Zeliha ve baba Beşir Gün, ölümle tehdit edilen çocuklarının can güvenliğinin bulunmadığını belirtti. 

 

‘ÜÇ HİLAL’Lİ TEHDİT

 

Oğlunun bulunduğu hücrenin camına “üç hilal” çizildiğini belirten anne Zeliha Gün, “Oğlumu gördüklerinde bozkurt işaretleri yapıyorlar. Onun yanına konulan İsmet Özdemir, ‘Ben çok kişiyi öldürdüm. Seni öldürmem için yanına getirdiler’ demiş. Cezaevi savcısı da müdürü de bu durumu biliyor. Gardiyanlar dahi oğlumu tehdit ediyor” dedi.

 

‘OĞLUMUN ÖLDÜRÜLMESİNDEN KORKUYORUM’

 

Can güvenliği olmadığı için oğlunun koridora çıkmayı reddettiğini anlatan anne Gün, tehditlerin gerçeğe dönüşmesinden korktuğunu dile getirdi. Gün, “Oğlumun öldürülmesinden korkuyorum. Oğlumu neden öldürmek istiyorlar? Yaklaşık bir yıldır tek başına hücrede tutuluyor. O’nu oradan çıkarsınlar. Bir şey olursa Adalet Bakanlığı, cezaevi savcısı ve gardiyanlar sorumludur” diye konuştu.

 

‘BEN BİR ANNEYİM’

 

Cezaevindeki diğer siyasi tutsakların oğlundan haber almamaları için farklı yerlere dağıtıldığı belirten anne Gün, yaşadığı kaygı ve korku nedeniyle bir haftadır yiyip içemediğini ve uyuyamadığını anlattı. Gün, “Ben bir anneyim. Gerekirse cezaevi önüne gidip orada benzinle kendimi yakacağım. O İsmet Özdemir’i yanından alıp başka bir yere götürsünler” dedi. 

 

Baba Beşir Gün de, “Oğlumun yanına bilerek konulan biri, onu tehdit ediyor. Hatta cezaevi yöneticileri de onu ölümle tehdit ediyor. Oğlum gibi binlerce tutsak var. Onlar da benim oğlum ve bu tür tehditler hepsine yapılıyor” diyerek, kamuoyundan bu zulme ve haksızlığa karşı ses çıkarılmasını istedi.

 

MA / Ömer İbrahimoğlu

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version