Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Oğulları Parlamento’ya ait iPad’den maç izledi, İskoçya Sağlık Bakanı istifa etmek zorunda kaldı

Oğulları Parlamento’ya ait iPad’den maç izledi, İskoçya Sağlık Bakanı istifa etmek zorunda kaldı


ENSAR NUR | TR724 HABER

Michael Matheson, 11 bin Sterlinlik iPad mobil veri dolaşımı (internet) faturasını içeren bir skandalın ardından İskoç Sağlık Bakanlığı görevinden istifa etti.

Michael Matheson, 2022 Noel’inde ailesiyle birlikte Fas’a yaptığı bir haftalık ziyarette parlamento iPad’ini de yanında götürdü. Telefon görüşmeleri hariç iPad için yaptığı internet harcaması yaklaşık 11 bin Sterlin tuttu.

Matheson’un faturanın gezi sırasında seçim bölgesi çalışmalarını yürütürken kabardığını iddia etmesinin ardından 11 bin Sterlin başlangıçta vergi mükellefleri tarafından ödendi. Bakan olarak yıllık 118 bin 511 Sterlin maaş alan Matheson daha sonra parayı İskoç parlamentosuna geri ödemeyi kabul etti.

Olayın manşetlere taşınmasının ardından, Matheson ailesinin oğullarının tatilde futbol izlemek için iPad’i hotspot olarak kullandıkları ortaya çıktı. Oğullarının yaptığından habersiz olduğunu ifade eden Matheson, soruşturma tamamlanmadan bugün istifa etti.

Bakan, hikayenin kamuoyunda büyük tepkilere yol açmasının ardından gerçeği eşinin kendisine söylediğini iddia etti. Ancak eşinin durumu kendisine açıklamasının ardından Matheson başlangıçta oğullarının olaya karıştığından kamuoyuna bahsetmedi. Bunun yerine, iPad’in sadece parlamento çalışmaları için kullanıldığında ısrar etmeye devam etti ve yüksek fatura için eski bir SIM kartı suçladı.

Bugün İskoçya başbakanı Hamza Yusuf’a bir mektup göndererek istifasını sunan Matheson şunları yazdı: “İskoç Parlamentosu Kurumsal Organı’ndan geçen yılki veri dolaşım ücretlerimin incelenmesini talep ettikten sonra, bu sürecin önümüzdeki haftalarda sonuçlanacağının bilincindeyim. İncelemenin bulguları henüz elime ulaşmadı, ancak bu durumun hükümetin gündemini ilerletme konusunda dikkat dağıtıcı bir unsur haline gelmemesini sağlamak için görevimden ayrılmam hem benim hem de hükümetin yararına olacaktır.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version