Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Newala Qesaba’da barış güvercinleri uçuruldu


SÊRT – “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Qers kolu, Newala Qesaba’da yapılan anmanın ardından ulaştığı Sêrt merkezde coşkulu bir şekilde karşılandı. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Qers kolu, Sêrt’e ulaştı. Yürüyüşçüler, sabah saatlerinde Ziyaret (Veysel Karani) ilçesine geçti. Türbe ziyareti sonrası ilçede yürüyüş gerçekleştirildi. “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla yapılan yürüyüş sonrası konuşan DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Aslan, “Tecrit hayatımızın her alanına sirayet etti. Bu tecrit bitmeden ne ekonomi ne de diğer krizlerin hiçbiri bitmeyecek. Biz 75 kişi, bu krizlerin bitmesi ve halkımızın huzura kavuşması için yürüyoruz” dedi. 

 

NEWALA QESABA’DA ANMA

 

Yürüyüşçüler, toplu mezaların olduğu Newala Qesaba’ya geçti. Burada, toplu mezarlarda bulunan isimler anıldı. DEM Parti Milletvekili Sebahat Erdoğan, Newala Qesaba’daki yapılaşmaya tepki gösterdi. 

 

Salih Kuday ise, “Birçok acı dolu yeri gezdik. Keşke buraları gezmek zorunda bırakılmasaydık. Anneler, çocuklarının bir parça kemiğini görmeye hasret bırakıldı. Bir anne çocuğunun kemiklerini ararken farklı 8 kişiye ait kemikler bulundu. O anne buradan çocuğumun kokusu geliyor demişti. Sadece o annenin çocuğu değil, yaklaşık 400 kişiye mezar edildi burası. Şuan buranın üzerinde villalar dikilmek isteniyor. Bunu yapan zihniyetin sonu yakın. Sadece kaybettikleri kişilerden değil, annelerden de intikam alıyorlar. Mezarlarımızdan korkuyorlar” ifadelerini kullandı. 

 

 

DEM Partili Aslan, Kürt bilge Musa Anter’in Newala Qesaba için kaleme aldığı “Yaşamanın bir başka adı direnmektir” şiirini okudu. Vadinin olduğu yere “Şehîd namirin” sloganlarıyla karanfiller bırakıldı. Anmada PKK Lideri Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için beyaz güvercinler uçuruldu. 

 

UÇAR: BARIŞIN ELÇİSİ ÖCALAN’DIR

 

Yürüyüşçüler, anma sonrası Sêrt merkeze geçti. Yürüyüşçüler, burada kitlesel bir şekilde karşılandı. “Sêrt özgürlük yürüyüşünü selamlıyor” pankartı açan kitle, DEM Parti binasına kadar yürüdü. Beyaz tülbentli anneler yürüyüşün ön sıralarında yer alırken, sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı. 

 

Çevredeki yurttaşlar da alkış ve sloganlarla yürüyüşçülere destek verdik. Coşkulu yürüyüş sonrası parti binası önünde halay çekildi. 

 

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Kürt halkının özgürlüğü ve Sayın Öcalan özgürlüğü için Sêrt halkı ayaktadır. Kürt halkının hakları ve özgürlüğü için ilk ses Sêrt’te yükseldi. En büyük sorunun Kürt sorunu olduğunu ve tek muhatabın Sayın Abdullah Öcalan olduğunu herkese gösterdiniz” dedi. 

 

Uçar, tecride işaret ederek, “25 yıl önce Sayın Abdullah Öcalan, Türkiye’ye getirildi. Bu sorun biter dediler, ama bitmedi. Sayın Öcalan 25 yıldır direniyor. Devlet, bunu başaramadığı için şuan bir tecrit uygulanıyor. Bu tecrit, savaş, yoksulluk, doğanın yıkılması, hakların birbirlerine düşman edilmesi demektir. Barış ancak Sayın Abdullah Öcalan’ın sesini ve sözünü söylemesinde saklıdır. Barışın elçisi Sayın Öcalan’dır” diye konuştu. 

 

Uçar, şunları söyledi: “Bu yürüyüşün sonundaki özgürlük hepimizin özgürlüğüdür. Hepimize başarılar diliyorum.”

 

Sonrasında parti binasında Abdullah Öcalan’ın yazılarından bölümler okundu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version