Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Netanyahu ateşkes teklifini reddetti; yeni saldırı emri verdi!

Netanyahu, söylem değiştirdi: Esirler serbest bırakılmadan ‘ateşkes’ mümkün değil


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın ateşkes ve esir takası teklifini reddetti. Netanyahu, Refah bölgesine saldırı hazırlığı için orduya emir verdiklerini açıkladı. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana süren saldırılarında yaklaşık 28 bin Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin üçte ikisi kadın ve çocuklardan oluşuyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ve Hamas arasında dolaylı şekilde devam eden müzakere sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tel Aviv yönetiminin Hamas’ın esir takasına ilişkin planını reddedebileceğini ima eden Gallant, “Hamas’ın (esir takası ve ateşkes müzakerelerine ilişkin) cevabı İsrail’in reddedeceği şekilde formüle edilmişti.” dedi.

Refah bölgesine saldırı hazırlığı

Gallant, Hamas’ın ateşkes ve esir takası müzakerelerine ilişkin pozisyonunun “savaşın” devam etmesine ve İsrail ordu birliklerinin yakın zamanda Gazze’nin başka bölgelerine sevk edilmesine sebep olacağını iddia etti. Hamas’ın ateşkes önerisine karşı çıkan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze’de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah bölgesine saldırı hazırlığı için orduya emir verdiklerini açıkladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version