Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mustafa Yeneroğlu: Hukuk devletinin gerekleri yerine getirilse, binlerce KHK’lı iade edilecek

DEVA’lı Yeneroğlu’ndan hükümete ‘hukuka dönün’ çağrısı: Gidişat her geçen gün daha da kötüleşiyor!


Deva Partisi’nin hukukçu vekillerinden Mustafa Yeneroğlu, 450 KHK’lı yargı mensubunun peyderpey görevi iadesi üzerinden kopartılan fırtınaya tepki gösterdi. Asıl sorulması gereken sorunun ‘binlerce insanın hangi somut gerekçelerle ihraç edildiği’ olması gerektiğini anlatan Yeneroğlu, “İhraç edilen 4 bin 279 hakim ve savcıdan sadece 450 tanesinin iade edilmesine bile tahammül edemeyenler de biliyor ki hukuk devletinin gerekleri yerine getirilse, görevine iade edilecek daha binlerce kamu görevlisi var…” ifadelerini kullandı. 

Mustafa Yeneroğlu’nun konuyla ilgili sosyal medya paylaşımı şöyle:

Danıştay 5. Dairesi’nin FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 yargı mensubunun mesleğe dönmelerine ve bu isimlere tazminat ödenmesine karar vermesi iktidar medyasında tepkiyle karşılanmış.

Oysa hukuk devletine saygılı ve vicdanlı herkesin asıl tepki vermesi gereken şey; darbe teşebbüsü veya başka şuclarla alakaları olmayan on binlerce kişinin bir gecede işsiz-güçsüz bırakılmaları, büyük emeklerle elde ettikleri mesleklerini yapamaz hale getirilmeleri, sosyal çevrelerinin ve aile huzurlarının mahvedilmesi olmalıydı!

İhraç edilen 4 bin 279 hakim ve savcıdan sadece 450 tanesinin iade edilmesine bile tahammül edemeyenler de biliyor ki hukuk devletinin gerekleri yerine getirilse, görevine iade edilecek daha binlerce kamu görevlisi var…

Yargı bağımsızlığının iflas ettiği, yargı mensupları üzerindeki iktidar baskısının ayyuka çıktığı, parası/dayısı olanın yargıda kolaylıkla istediği sonucu alabildiği bir dönemde bu kadarı ancak olabiliyor demek!

Bir kez daha hatırlatmakta fayda var; irtibat ve iltisak denen ne olduğu belli olmayan bu kavramlar gerekçe gösterilerek alınan kararlarda çok büyük hatalar yapılmış, korkunç mağduriyetlere yol açılmıştır.

Ne yazık ki bunlar halen devam ediyor. 8 yıl sonra, hala bu mağduriyetler giderilmemişken adaleti savunanları ve adalete kavuşanları değil; adaleti tesis etme yolunda pusulasını kaybedenleri ve adalete susamışları gündeme getirmek gerek!

 

Danıştay 5. Dairesi’nin FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 yargı mensubunun mesleğe dönmelerine ve bu isimlere tazminat ödenmesine karar vermesi iktidar medyasında tepkiyle karşılanmış.

Oysa hukuk devletine saygılı ve vicdanlı herkesin… https://t.co/TChV121SSn

— Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) February 13, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version