Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Murat Kurum: İstanbul’da deprem olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz

Murat Kurum: İstanbul’da deprem olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz


Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un öncelikli sorununu Kanal İstanbul değil, trafik ve kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Kurum, “11 ilde deprem oldu İstanbul 11 ile yetişir ama İstanbul’da deprem olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz.” dedi.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, Candaş Tolga Işık’ın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Murat Kurum, “Kanal İstanbul’dan neden hiç bahsetmiyorsunuz? ‘İstanbul’un istemediği hiç bir şey yapılmayacak’ demişsiniz.” şeklindeki soruya, “Evet, aynen öyle diyorum. İstanbul’un gündeminde olmayan hiç bir iş bizim de gündememizde olmayacak. İstanbul’un acil, öncelikli konuları neyse bizim de gündememizde bunlar olacak.” diyerek karşılık verdi.

İstanbul’un önceliği trafik ve depreme hazırlık

Murat Kurum, konuşmasının devamında, “İstanbul’un gündeminde trafik var, deprem riski var, İstanbul’un sokaklarında güvensizlik ve korku var.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da yapmayı düşündüğü kentsel dönüşümle ilgili bilgiler veren Murat Kurum, 5 yılda 650 bin konutu dönüştüreceklerini anlattı. Murat Kurum, “Elimizden gelen her türlü enerjiyi verip dönüştüreceğiz. Candaş bey, 130 bin canımız gitmiş yaa! 11 ilde deprem oldu İstanbul 11 ile yetişir ama İstanbul’da deprem olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz.” diye konuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version