Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Murat Kurum: Gerekirse benim İETT şoförüm, hanımefendileri evinin kapısına kadar bırakacak

Murat Kurum: Gerekirse benim İETT şoförüm, hanımefendileri evinin kapısına kadar bırakacak


Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, “İstiyoruz ki huzur içerisinde belediye otobüsünden inen hanım kardeşim evine güvenle gitsin. Gecenin 2’sinde de iniyorsa o güvenliği biz tesis edeceğiz. O huzuru biz sağlayacağız. Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendiyi evinin kapısına bırakacak.” dedi.

Kurum, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bayrampaşa’da “Türkiye Yüzyılında Girişimci Kadınlar Buluşması” programına katıldı. Kurum, burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Bir kadına doğru ayakkabıyı verin, gider o tek ayakkabıyla bütün dünyayı yürür ve fetheder. İstanbul’un bu cesur kadınları artık bu şehrin işveren kadınları olacaklar, yeni dönemin aktörleri olacaklar. Sizler, hangi sektörde iş yapmak isterseniz, biz tam o karar noktasında sizlerin hemen yanı başında olacağız.

İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza ‘Size İBB’den 100 bin lira, işini geliştir.’ diyeceğiz, ‘Gözün arkada kalmasın, Murat evladın, Murat kardeşin, Büyükşehir yanında.’ diyeceğiz.

Biz başta kadın emeklilerimiz olmak üzere tüm emeklilerimizin her anında hep yanlarında olacağız. Gerçek belediyecilik yapacağız bunun için de ihtiyaç sahibi emeklilerimizin her ay, İstanbul kartlarına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız.” diye konuştu.

Bugün İstanbul’da çalışan her bir kadınımız, sizce yılda kaç saatini trafikte kaybediyor? Çok değil mi? Ben söyleyeyim; tam 288 saatini trafikte kaybediyor, trafikte günleri ‘hiç’ oluyor. Trafik çilesi her bir kardeşimizin ömründen tam 3,5 yıl çalıyor.

Bugün 39 ilçemizdeki tüm annelerimiz, 1,5 milyon risk altındaki evde, inanın korku içinde yaşıyor. Hele hele 600 bin evin bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Planlı, programlı bir şekilde, ekip ruhuyla.

Size söz, hep birlikte, İstanbul’umuzun sokaklarını güvenli hale getireceğiz. Annelerimizin, çocuklarımızın korkularını hep birlikte gidereceğiz.

Size 3 müjdemiz daha var. Çocukların İstanbul’unda, ilköğretim çağındaki çocuklarımız için tüm okullarımıza beslenme desteği vereceğiz ve öyle bizim vereceğimiz beslenme desteği işte bunun yarısı kadar süt olmayacak.

İlkokul öğrencilerimize ulaşımı tamamen ücretsiz yapacağız. Aile kartla 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere daha önce verilen ücretsiz ulaşım hakkını değiştiriyoruz. Burada artık hem yaşı 0-6’ya çıkarıyoruz hem de eşlerinizin de yani babalarımızın da çocuklarımızla birlikte (ücretsiz) seyahat etme hakkını da tanıyoruz.

Yani hem annelerimiz hem de babalarımız 0-6 yaşa kadar çocuğunu otobüsle birlikte ücretsiz bir şekilde okula götürebilecek, gezinti yapabilecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version