Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MEB ile protokolü olan dinci vakıf, okullarda yarışma düzenleyecek


İZMİR – Eğitim Sen İzmir Şubeleri Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş, MEB ile protokol imzalayan Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın birçok okulda düzenleyeceği yarışmayla eğitimin dinselleştirilmeye çalışıldığını belirtti. 

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokole göre vakfın düzenleyeceği “Siyer Yarışması” okullarda düzenlenecek. 11 Şubat günü yapılacak yarışmaya göre 4 kategoriye ayrılan çocuklara, bilgisayar, saat, bisiklet gibi ödüller verilecek. Eğitim öğretim yılının başında okullara gönderilen yazılarla yaygınlaştırılması istenen yarışmanın sorularını ise Peygamber Sevdalıları Vakfı Eğitim Komisyonu hazırlayacak. 

 

Yarışma kapsamında birinci ve ikinci kategoride yer alan 4 ve 8’inci sınıf öğrencileri Abdullah Ayyıldız’ın “Alemlere Rahmet Efendimiz (sav)” adlı kitabından, üç ve dördüncü kategori de yer alan 9 ve 12’nci sınıf öğrencileri ve “diğer” olarak belirtilen çocuklar ise İbrahim Dağılman’ın “Hz. Muhammed (sav) En güzel örnek” isimli kitabı zorunlu tutuldu.

 

İZMİR’DE 13 OKULDA YAPILACAK

 

Genel Başkanlığını eski Hür Dava Partisi Mehmet Beşir Şimşek’in yaptığı vakıf Türkiye ve Kürdistan’ın birçok bölgesinde yarışma için okulları kullanacak. İzmir’de 10 farklı ilçede MEB’e bağlı 13 okulda yapılacak yarışmada ilkokul, ortaokul, lise, imam hatip ortaokulu ve imam hatip liseleri olmak üzere her kademeden okul kullanılacak. 

 

EĞİTİM SEN: KARŞISINDA DURACAĞIZ

 

Konuya dair açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir Şubeleri Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş, sendika olarak bu tür yarışma ve etkinliklerin hepsini dinselleştirme ve gericileştirme politikaları olarak gördüklerini belirtti. Bu etkinliklerin iktidar politikalarının topluma dayatılması amacıyla yapıldığını vurgulayan Karakaş, “Maalesef bu tür uygulamalar Milli Eğitim Bakanlığının dahiliyle dini tarikat ve vakıflar eliyle yapılıyor. Çok kısa bir süre önce İzmir’de Laik Eğitim ve Demokratik Yaşam Platformu’nu kurduk. Bu platformu tam da bu tür dinselleştirme ve gericileştirme politikalarına karşı kurduk. Bu doğrultuda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın  laik, bilimsel, demokratik ve anadilinde eğitim hakkını savunacağız ve savunmaya devam edeceğiz. Ayrıca toplumu bu tür uygulamalara karşı bilgilendireceğiz ve bu tür tek tipleştirme politikalarına karşı duracağız” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version