Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey ve Doğu Suriye’de uluslararası komplo protestosu


HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplo, Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok kentinde protesto edildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat’ta uluslararası komplo ile Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü dolayısıyla çok sayıda ülkede eylemler başladı. Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde de komplo protesto edildi.

KOBANE

Kobanê’nin Qinê ilçesinde, uluslararası komplo dolayısıyla çadır etkinliği düzenlendi. Eylemi, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Kongra Star organize etti. İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği çadır eyleminde konuşan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Qinê İlçe Sözcüsü Hîlal Elî, “Önder Apo dört duvar arasında olmasına rağmen düşünceleri ve felsefesi özgürdür. Her zaman Önderliğimizin felsefesi ve düşüncelerini takip edeceğiz. Önderliğin düşünceleri, düşmana korku salıyor” dedi. Hîlal, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadele çağrısı yaptı.

Kongra Star Qinê İlçe Koordinasyonu’ndan Sûad Şêx Demir ise “İmralı duvarlarını yıkıp, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadeleyi büyüterek sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

CİZİR

Cizîr Kantonu’nun Dirbêsiyê İlçesi Şehit Aileleri Meclisi de komployu kınamak amacıyla bir seminer düzenledi. Halk Meclisi salonunda düzenlenen seminere çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan Dirbêsiyê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Foza Yûsif, komploya dahil olan devletlerin amaçlarına dikkat çekerek, komplo ile devrimci özgür düşüncenin bitirilmek istendiğine vurgu yaptı. Katılımcılar, Abdullah Öcalan’ın fikirlerini takip edilmesi ve mücadelenin fiziki özgürlük sağlanana kadar büyütülmesi gerektiğini belirtti.

TEBQA

Tebqa sivil toplum örgütleri de uluslararası komplonun 25’inci yılı dolayısıyla bir açıklama yaparak komployu kınadı. Tebqa Demokratik Toplum Örgütleri binası önünde yapılan açıklamayı İşçi Sendikası Eşbaşkanı Zeyneb Kenan okudu. Açıklamada, ABD, Türk devleti ve İsrail’in komploya dahil olduğu vurgulanarak, Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit kınandı.

Açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Abdullah Öcalan’ın fikirlerini yayma mücadelesine devam edeceği yinelenirken, barış isteyen tüm halklara Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadele çağrısı yapıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version