Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da cemaat operasyonu: ‘Suçlama; başka semte taşınma ve kiralık daire tutma’

İstanbul’da cemaat operasyonu: ‘Suçlama; başka semte taşınma ve kiralık daire tutma’


İstanbul’da 12 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında daha önce kamudan ihraç edilmiş olanların da olduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Hukuksuz cemaat operasyonlarını sürdüren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce ikamet ettikleri yerlerden başka bir semte taşınan ve kiralık ev arayan tanıdıklarına yardımcı olan KHK’lıları  ‘cemaatin güncel yapılanması’ içinde oldukları suçlamasıyla gözaltına alınmasını istedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sabah erken saatlerde 12 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Aralarında daha önce kamudan ihraç edilen ve aileleriyle başka bir yere taşınan kişilerin oturduğu daireleri polis ekipleri ‘gaybubet evi’ suçlamasıyla didik didik aradı.

Çocuk ve yatak odalarındaki bazaların altındaki yorganları, nevresim takımlarını ve iç çamaşır çekmecesini dahi arayan yapan polis ekipleri, evde bulunan cep telefonları ve dijital materyale el koydu. Gözaltına alınan 7 kişi emniyete götürüldü.

İZMİR’DE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ise yasal derneğe üye olan, Bank Asya’da hesabı bulunan ve yurt dışı gezilerine katıldıkları gerekçesiyle 3 kişi bu sabah gözaltına alındı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version