Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Gazze’de Belçika kalkınma ajansını bombaladı

İsrail, Gazze’de Belçika kalkınma ajansını bombaladı


Belçika kalkınma ajansı Enabel’in Gazze ofisi İsrail’in bombardımanı sonucu yerle bir oldu. Belçikalı bakanlar İsrail Büyükelçisini açıklama yapmaya çağırdı.

İsrail’in aylardır bombaladığı Gazze’de Perşembe akşamı yapılan saldırılar esnasında Belçika kalkınma ajansı ofislerinin de ağır tahribat aldığı açıklandı. İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Enabel’in Gazze ofisinde hem Belçikalı hem de yerel çalışanların istihdam edildiği fakat Belçika hükümetinin geçen ay 74 yerel çalışanı tahliye ettiği ifade edildi.

Belçika Kalkınma ve İşbirliği Bakanı Caroline Gennez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Belçika Kalkınma İşbirliği Ajansı Enabel’inGazze’deki ofis binası bombalandı ve tamamen yıkıldı. Sivil binalara saldırılması kesinlikle kabul edilemez. Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile İsrail Büyükelçisini çağıracağım.”

The office building of @Enabel, the Belgian Agency for Development Cooperation, in #Gaza has been bombed and is completely destroyed.

Attacking civilian buildings is and remains totally unacceptable.

Together with @hadjalahbib, I will summon the Israeli ambassador. pic.twitter.com/CYnsrPhdtA

— Caroline Gennez (@carogennez) February 1, 2024

Caroline Gennez, İsrail Büyükelçisi ile yaptıkları görüşmenin ardından “İsrail Büyükelçisi ile görüştüm. Sivil altyapının tahrip edilmesi uluslararası hukukun ihlalidir. Hasar ve yıkım için tazminatlar AB gündemine getirilecektir. Acil ateşkes için çağrımızı tekrarlıyoruz. Belçika, masum kurbanların yanında yer almaya devam ediyor.” dedi.

I have just summoned the Israeli ambassador to express our strong condemnation of the destruction of #Enabel offices in #Gaza.

Attacks on civilian infrastructure breach the principles of international humanitarian law.

All parties must adhere to it.

— Hadja Lahbib (@hadjalahbib) February 2, 2024

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

“Az önce İsrail Büyükelçisini çağırarak Gazze’deki Enabel ofislerinin tahrip edilmesini şiddetle kınadığımızı ifade ettim. Sivil altyapıya yönelik saldırılar uluslararası insancıl hukuk ilkelerini ihlal etmektedir. Tüm taraflar buna uymalıdır.” dedi.

Enabel’in Gazze ofisi Ekim ayında yapılan saldırılarda da zarar görmüştü.

İsrail Ekim ayından bu yana devam eden bombalamalarda defalarca sivil binaları hedef aldı. BM’ye göre Gazze’deki konutların %60’ından fazlası yıkıldı ya da hasar gördü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version