Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ paylaşımı: İstanbullular itiraz etti, mahkeme haklı buldu

İmamoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ paylaşımı: İstanbullular itiraz etti, mahkeme haklı buldu


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un imar planının iptaliyle ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbullular itiraz etti, Kanal İstanbul planları iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı, şehrimize milyonlarca yeni nüfus getirecek, doğasını ve su kaynaklarını yok edecek plana yapılan itirazları 11. İdare Mahkemesi haklı buldu.” ifadelerini kullandı.

İstanbullular itiraz etti, Kanal İstanbul planları iptal edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı, şehrimize milyonlarca yeni nüfus getirecek, doğasını ve su kaynaklarını yok edecek plana yapılan itirazları 11. İdare Mahkemesi haklı buldu.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) February 14, 2024

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belyediyesi’nin Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin açtığı dava karara bağlandı. AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde onaylanan imar planı değişikliği iptal edildi. Mahkeme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetti. İBB’nin Kanal İstanbul’a ilişkin yargıya taşıdığı plan süreçlerine dair diğer davalar için yargı süreci devam ediyor. ÇED davası da Danıştay’da görülüyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version