Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu, ‘Bakan davet etti’ dedi; Murat Kurum inkâr etti: ‘Hayal görüyor’

İstanbul’da son anket: Ekrem İmamoğlu 3,6 puan önde


Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, pazartesi günü AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davet edilmediğini söyledi. İmamoğlu’nun “İlk kez; Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim” demişti.

İstanbul’da Sirkeci-Kazlıçeşme arasına inşa edilen raylı sistem hattı pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak.

İMAMOĞLU: PAZARTESİ GÜNÜ ORADAYIM

Açılışla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk defa Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir açılışa davet edildiğini söyledi. Davete gideceğini belirten İmamoğlu, “Vallahi teşekkür ediyorum kendisine. Pazartesi oraya gideceğim. Bakın bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. Şunun için gideceğim o açılışa: O bakanlık, o makamlar; onlar kadar benim kardeşim, benim. Benim makamım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, benim kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar, bunu her yerde anlatacağım” ifadelerini kullandı.

MURAT KURUM: HAYALİ DAVET

İmamoğlu’nun açılışa katılımı hakkındaki görüşleri sorulan Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İmamoğlu’nun “hayal” gördüğünü ileri sürdü.

Kurum, “Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Ekrem Bey’e tavsiyemiz, davet edilmediği metro açılışına gideceğine gelip Sancaktepe’de hafriyat döktüğü metronun ihalesini yapsın” dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMADI

“Davet” tartışmasına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise henüz bir açıklamada bulunmadı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version