Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Îdir’de Özgürlük Yürüyüşü coşkusu


ÎDIR – Îdir’de coşkuyla karşılanan Özgürlük Yürüyüşçülerinden DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bugün 38 kişi yürüyoruz ancak milyonlarız. Abdullah Öcalan özgür olana kadar bu yürüyüş sürecek” dedi. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü” ikinci gününde. Yürüyüşün Qers kolunda yer alanlar, Qers’in ardından Îdir’in Qulp (Tuzluca) ilçesine geçti. Yürüyüşçüler, kendilerini karşılayanlarla birlikte parti binasına kadar yürüdü. Zılgıt ve alkışların hiç hiç dinmediği yürüyüşte, sık sık “Bijî berxwedana Îmraliyê” sloganı atıldı. 

 

‘SAYIN ÖCALAN’IN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ’

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk, “Hiçbir baskı, gözaltı, öldürme bizi yolumuzdan döndüremedi ve döndüremeyecek. Onurlu bir yaşamı inşa etmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz bütün Türkiye halkları içindir. Kürt sorununun demokratik yollar ile çözülmediği sürece krizler son bulmaz. Halklar Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyor. Bizim amacımız da bu. Amacımıza ulaşana kadar yürüyüşümüz de mücadelemiz de devam edecek” şeklinde konuştu. 

 

Sonrasında kitle Kürtçe şarkılar eşliğinde halaya durdu. Buradaki yürüyüş, “Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganıyla son buldu. 

 

ÎDIR’DA COŞKULU KARŞILAMA

 

Yürüyüşçüler, daha sonra Îdir’e geçti. Kent girişinde davul-zurna ve alkışlarla karşılanan yürüyüşçüler, kent merkezine doğru “Bê serok jiyan nabe” ve “Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganlarıyla yürüdü. Yüzlerce kişini yürüyüşçülere eşlik etti. Rus Pazarı’na giren yürüyüşçüler, burada coşkuyla karşılandı. Kalabalığın giderek arttığı yürüyüş, parti binası önünde son buldu. Burada halaya duran halk ve yürüyüşçüler, uzun süre özgürlük halayı çekti. 

 

‘MİLYONLAR YÜRÜYORUZ’

 

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Önlüklerimizin üzerinden yüz yıldır direnen Kürt halkının mücadelesinden güç alarak ‘özgürlük yürüyüşü’ yazdık. Biz bu önlüğü, Sayın Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu’da yaşanan sorunlara karşı geliştirdiği paradigmanın çözüm gücü olduğu inancıyla giydik. Bu yürüyüş hepimizindir. Bugün 38 kişi yürüyoruz ancak milyonlarız. Her geçtiğimiz yerde halk Sayın Öcalan’ın fiziki özgülüğünü istiyor. Sayın Abdullah Öcalan özgür olana kadar bu yürüyüş devam edecek” diye konuştu.

 

‘SAYIN ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ ELZEMDİR’

 

Uçar, şunları söyledi: “Bize burada 80 yaşında bir amca ‘Kıyamete kadar Kürdüz’ dedi. Kürt sorununu çözümü mümkün. ‘Bir hafta çözerim’ diyen Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması bu açıdan elzem. Sayın Öcalan tek muhatap. Bize ölüm siyasetini dayatanlara karşı mücadele ediyoruz. Mücadeleye ortak olan halklara teşekkür ediyoruz. Bu yürüyüş 15 gün sürecek. Kurduğumuz her söz barışa vesile olsun.”

 

Açıklama sonrası halk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın savunmalarından bölümler okundu.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version