Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HOLLANDA | Arabulucu Plasterk: Hükümeti kurmak için daha fazla zamana ihtiyaç var

HOLLANDA | Arabulucu Plasterk: Hükümeti kurmak için daha fazla zamana ihtiyaç var


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM

Hollanda’da 22 Kasım’da gerçekleşen Temsilciler Meclisi genel seçimlerinin üzerinden iki ay geçti ancak hükümet kurma çalışmaları ağır aksak ilerliyor. Hollanda Meclis’inin onayı ile arabuluculuk görevini üstlenen  Ronald Plasterk, oluşumun bu aşamasına ilişkin nihai raporu 12 Şubat’a kadar Temsilciler Meclisi’ne göndermek istiyor.

Ronald Plasterk, koalisyon çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada, artık hükümet kurmak için zamanın tükenmeye başladığını söyledi. Plasterk, “Siyasi partiler ile görüşmeler yoğun bir şekilde sürdürülüyor ancak şu ana kadar istenilen ilerleme sağlanamadı. Şu anda iki aylık süre zarfında, müzakerelerde ufak tefek ilerlemeler kaydedilmiş olsa da, 4 farklı partinin uzlaşması oldukça zorlu bir süreç olduğu kanısındayım. Bunun için ekstra zamana ihtiyaç var.” açıklamasında bulundu.

Diğer taraftan VVD, PVV, BBP ve NSC sessizliğini korurken, bu arada kamuoyu yoklamalarında bugün seçim olsa Geert Wilders’in Özgürlük Partisi (PVV) yine birinci parti olarak çıkar iken, BBP ikinci NSC partisi üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version