Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDK İstanbul İl Kurulu gerçekleştirildi


İSTANBUL – HDK 13’üncü Dönem İl Kurulu’nda konuşan Eş Sözcü Esengül Demir, “Ezilenler karşısında birleşen sermayeye karşı daha fazla birleşik mücadeleye, yan yana gelmeye ihtiyaç var” dedi.

 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Meclisi, 13’üncü Dönem İl Kurulu’nu Genel Merkez binasında gerçekleştirdi. Kurula, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, HDK İl Eş Sözcüsü Mehmet Karadağ, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

 

Saygı duruşunun ardından başlayan kurulda konuşan HDK İl Eş Sözcüsü Mehmet Karadağ, 6 Şubat Mereş merkezli meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenleri andı. “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında Qers ve Wan’dan 1 Şubat’ta başlatılan  “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”ne değinen Karadağ, “Yürüyüş, uğradığı her kent, ilçe, belde ve köyde kitleselleşiyor. Ciddi anlamda toplumsal bir ağa dönüşüyor” dedi. 

 

‘HDK ORTAK İRADEDİR’

 

Ardından konuşan HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir ise, HDK’nin kuruluş döneminin denk geldiği siyasi atmosfere işaret ederek, “Ülkede müzakere süreçlerinin, Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi gerektiği noktasında iktidarın, devletin bir yere kadar ikna olduğu, çözüm sürecinin başlatıldığı, devletin bir kanadının bu meselenin savaş siyasetiyle çözülemeyeceği gerçekliğiyle yüzleştiği, müzakere sürecinin başladığı dönemlerdi. Hemen ardından büyük Gezi Direnişi’nin olduğu; hepimizin içinde yer aldığı 80 ilin dahil olduğu, milyonlarca insanın sokağa çıktığı, itirazını öfkesini yansıttığı bir dönem oldu. Böylesi bir süreçte HDK, Türkiye’de bütün devrimci dinamiklerin, Kürt özgürlük hareketinin, pek çok bireyin, kadınların, toplumsal halk dinamiklerinin, toplumsal kesimlerin, inanç kesimlerinin yer aldığı Türkiye tarihinde ilk defa böylesine bir yapılanma, bir yan yana geliş, ortaklaşma iradesi gösterildi” ifadelerini kullandı. 

 

İktidarın saldırılarına karşı muhaliflerin birleşmesi gerektiğinin altını çizen Demir, “Her yapı elbette kendi iç dinamikleriyle ayakta durmak durumundadır, ideolojik politik bazı farklılıklar olabilir. Ama ezilenler karşısında birleşen sermayeyi, birleşen güçleri düşündüğümüzde, ezilenlerin daha fazla birleşik mücadele içinde yer almaya ihtiyacı vardır. Daha fazla yan yana gelmeye ihtiyacı vardır” dedi. Özgürlük Yürüyüşü’nü selamlayan Demir, şöyle devam etti: “Sevgili Eş Sözcümüz Cengiz Çiçek de başından beri o yürüyüşün içinde. Tecrit ve Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için yürütülen politik mücadelenin buradaki ayağını da biz sürdürmeye çalışıyoruz. Bu konuda toplumu duyarlı kılmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kurul, daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version