Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatimoğulları Kercews’te: Nereye kaçacaklarını şaşıracaklar

Hatimoğulları Kercews’te: Nereye kaçacaklarını şaşıracaklar


ÊLIH – Kercews’teki halk buluşmasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kayyımın yıktığı Cigerxwîn’un anıtını yeniden dikileceğini belirterek, “Öyle bir güçlü geleceğiz ki nereye kaçacaklarını şaşıracaklar” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Êlih’e halkla buluştu. Kent girişinde bulunan Xincik’a (Diktepe) köyünde Hatimoğulları ve beraberindeki heyeti karşılayan kitle, sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin, jiyan, azadî” sloganları attı. Buradaki kitle daha sonra oluşturdukları konvoy ile Heskif (Hasankeyf) ilçesine geçti. Konvoya yol boyunca yurttaşlar zılgıt, zafer işareti, korna çalarak, destek verdi. 

 

Heskîf ilçesinde büyük bir coşku ile karşılanan Hatimoğulları, esnaf ziyaretinde bulunarak, sorunlarını dinledi. Esnaf tarafından “Jin jiyan azadî”, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile karşılanan Hatimoğulları’na yoğun ilgi gösterildi.

 

‘KAYYIM GASPTIR’

 

Ardından Kercews (Gercüş) ilçesinde halk buluşmasına geçildi. Kitleye yönelik konuşmasında seçimin önemine vurgu yapan Hatimoğulları, “Değerli halklarımız seçimlere sayılı günler kaldı. Seçim çalışmalarımız hızlandı. Eş Genel Başkanlar olarak 4 bir yandan programalar katılıyoruz. Değerli halkımızın sıcak karşılaması ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu bize çok büyük umut veriyor. Dolaştığımız her yerde kayyım zihniyetini teşhir ediyoruz. Daha önce buraya atanmış kayyım zihniyetinin çok fazla zararı oldu. Hırsızlık ve yolsuzluklar yapıldı. Gittiğimiz her yerde kayyımların nasıl bir talan gerçekleştirdiğine şahit oluyoruz. Temiz içme suyu bile bulunamıyor. Şirnex’e gittiğimizde kayyımın çamurlu yolları ile karşılaştık. Kayyım hırsızdır. Seçmenin iradesini ellerinden almaya çalıştılar. Bu zihniyete karşı öyle bir güçlü geleceğiz ki nereye kaçacaklarını şaşıracaklar” dedi. 

 

HASANKEYF’İ YOK ETTİLER

 

Kercews’ın Kürt tarihi için önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Hatimoğulları, “Kercews tarım ile geçinen bir yer. Ancak tarıma destek vermediler. Buranın üzümüne gereken değer verilmedi. Biz belediyeye geldiğimizde oluşturacağımız kooperatifler ile bu halkın tarım ürünlerine hakkettiği değere kavuşması için çalışacağız. Heskif’e geldik. Heskif’i yok edenler, burayı turizm cennetine dönüştürme vaatleri vardı. Ancak gelinen aşamada insanlar göçe zorlandı. Yeni kurulan ilçede esnafların dükkanları boş. Buranın tarihi dokusunu yok edenler aynı zamanda halkı işsizliğe mahkum etti. Bir bütün yok edildi” diye konuştu. 

 

BİZ YÖNETECEĞİZ

 

Çok dilli belediyeciliği esas alacaklarını ifade eden Hatimoğulları, şöyle devam etti: “Cigerxwîn’un anıtı Kercews’te yeniden dikeceğiz. Onların yıktığı anıtı tekrardan dikeceğiz. Kayyım zihniyeti kadın düşmanı bir zihniyet. Eşit temsiliyet mücadelemize bir saldırı var. Her yerde eşbaşkanlık sistemini daha da güçlendireceğiz. Kadınlara dönük istihdam alanı sağlayacağız. Kadın dayanışma merkezi ile kadınların sorunları dinleyip, buna çözüm bulacağız. Hep beraber ‘Jin, jiyan, azadî’ diyoruz. Kültürünü unutan bir toplum kendini kaybeder. Kültür alanından çalışmalar yürüteceğiz. Gençlerimizin uyuşturucu ve fuhuşa sürüklenmemesi için gerekli önlemleri alacağız. Tüm bunlar yerel yönetimlerin sorumluluğu altında. Hep birlikte bununla mücadele edeceğiz. Örgütlü mücadele ile belediyeleri alacağız. Kent dışında olan akraba, arkadaş kim varsa onun buralara getirilmesi için organize olacağı. Bir oy çok önemli. Kercews halkının direniş ruhu ile belediyemizi alacağız. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz. 31 Mart akşamı burada zafer halayını çekeceğiz.” 

 

Yapılan konuşmanın ardından Hatimoğulları, halkla birlikte halay çekti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version