Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatimoğulları: Antakya’yı yeniden inşa edeceğiz


HATAY – Hatay’daki deprem anmasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Antakya’yı yeniden inşa edeceklerini ve kayıpları aramaya devam edeceklerini vurguladı. 

 

Mereş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük bir yıkımın yaşandığı Hatay’da, üzerinden bir yıl geçen ilk depremin yaşandığı saat 04.17’de anma programı düzenlendi. Binlerce kişi, Köprübaşı’nda bir araya geldi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile çok sayıda milletvekili ve sivil toplum örgütü temsilcisi de anmaya katıldı. 

 

‘ACI VE ÖFKE BİR ARADA’

 

Acı ve öfkenin hakim olduğu anmada, hayatını kaybedenler için bahurlar yakıldı. Kitle, burada yapılan anmanın ardından polisler tarafından barikatlarla ablukaya alınan ve girişine izin verilmeyen Rana Apartmanı’nın olduğu bölgeye geçti. Rana Apartmanı’nda yaşamını yitirenler anısına, apartmanın enkazında mum yakıldı. Sık sık, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganı atıldı. 

 

 

‘BİR YIL GEÇTİ DEVLET HALA YOK’

 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, depremzedelere başsağlığı diledi. Hatimoğulları, “Aradan bir yıl geçmesine rağmen devlet hala yok. Hayata devam etmeye çalışan insanlar hala acılar içinde kıvranıyor. Dün cumhurbaşkanı kendi ağzıyla ‘Biz Hatay’a bilerek ve isteyerek yardım göndermedik’ demiş oldu. Kadim Antakya halkı ölüme terk edildi. Asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. 

 

Deprem bölgelerinde yaşamı yeniden inşa edeceklerini vurgulayan Hatimoğulları, “Doğunun kraliçesi Antakya, 7 kere kendini yeniden kurmayı nasıl başardıysa biz bir kez daha kentimizi yeniden inşa edeceğiz. Hala bulunamayanlarla ilgili televizyonlarda uzun uzun konuşmalar gerçekleşti. Kayıplarını arayan insanlar için komisyon kurulması talebimiz ne yazık iktidarın ve ortağının oyuyla reddedildi. Ancak biz kayıplarımız bulunana kadar onları aramaya devam edeceğiz” diye kaydetti.

 

SAMANDAĞ’DA ANMA

 

Hatay’ın Samandağ ilçesinde de depremde yaşamını yitirenler anıldı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version