Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatay’da depremin 1. yıl dönümünde protesto: İktidar ve muhalefet yuhalandı

Hatay’da depremin 1. yıl dönümünde protesto: İktidar ve muhalefet yuhalandı


Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay ve İskenderun’da saat 04.17’de depremin birinci yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle anıldı. Depremzedeler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ı protesto etti.

Hatay’ın Vali Göbeği Kavşağı’nda saat 04.17’de düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, depremde yakınlarını kaybedenler ve Hataylılar katıldı.

Ellerinde meşaleler olan ve Türk bayrakları açan kalabalık, gerçekleştirdikleri sessiz yürüyüş ile Köprübaşı mevkisindeki Anıt Alanı’na gelerek hep birlikte dualar edildi.

SAĞLIK BAKANI KOCA YUHALANDI

Anıt Alan’da mikrofonu alarak bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan övgüyle bahsedince vatandaşlar tarafından ıslıklarla yuhalandı.

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 10 yıldır görev yapan ve depremler yaşandığı sırada koltukta olan Lütfü Savaş ve Savaş’ı yeniden aday gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel de protesto edildi.

Alandan ayrıldıkları sırada Özgür Özel ve Savaş’ı yuhalayarak ve ıslık çalarak protesto eden depremzedeler “Lütfü istifa” sloganları attı. İstifa sesleri İmamoğlu’nun geçişi sırasında da devam etti.

İSKENDERUN’DA SESSİZ YÜRÜYÜŞ 

Depremin büyük yıkımlara neden olduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde Kaymakamlık binasının önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla Pac Meydanı’na yürüdü.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de yer aldığı kabalık, sessizce yürüyerek saat 04.17’de Pac Meydanı’na ulaştı. Depremde ölenlerin fotoğraflarını da taşıyan İskenderunlular meydanda gözyaşına boğuldu. Burada düzenlenen anma etkinliğinde söz alan Türk, Alevi, Hıristiyan, Katolik din adamları dua edip, sabır diledi.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version