Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasta tutsak Muhlise Karagüzel açık kalp ameliyatı olacak


İZMİR – Ağır hasta tutsak Muhlise Karagüzel, yapılan anjiyo ile damarları açılmadığı için açık kalp ameliyatı olacak. Annesini ziyaret eden Zilan Karagüzel, ameliyatın riskli olduğunu söyledi.

 

Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutsak Muhlise Karagüzel (61) nefes darlığı sorunu nedeniyle 26 Ocak’ta kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam ediyor. Yapılan anjiyo ile tıkanan damarları açılmayan Karagüzel, açık kalp ameliyatı olacak. Karagüzel’in doktorlarının verdiği bilgiye göre yapılacak açık kalp ameliyatı riskli. 

 

Annesini hastanede ziyaret eden Zilan Karagüzel,  sağlık durumu hakkında bilgi verdi.  Annesinin durumunun iyi olmadığını, konuşurken zorluk yaşadığını belirten Karagüzel, “Annem daha önce de cezaevinde 3 defa kalp krizi geçirdi. Açık kalp ameliyatının yapılması gerekiyor. Ama kalp, diyabet ve hipertansiyon gibi sağlık sorunları nedeniyle bu ameliyat riskli” dedi.  Annesinin hastaneye kaldırıldığını ısrarlı aramaları sonucunda öğrendiklerini, cezaevi idaresinin kendilerine haber vermediğini aktaran Karagüzel, “Cezaevinden bize önce ‘telefon bozuk’ dediler. Oysa annem hastanedeydi” bilgilerini paylaştı.  

 

‘BU KOŞULLARDA AMELİYATI RİSKLİ’

 

Annesinin siyasi faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklandığını ifade eden Karagüzel, “Annem nefes almakta bile zorlanıyor. Israrla cezaevinde tutulması duşman hukukudur.  Uzun zamandır sağlık sorunu yaşıyor. Daha önce avukatlarımızın yaptığı başvuruda Kayseri Adli Tıp Kurumu (ATK) anneme yüzde 90 ‘Hapiste kalamaz’ raporu vermesine rağmen tahliye edilmedi. İstanbul ATK ‘Hapishanede kalabilir’ raporu verdi. Bundan dört ay önce yine İstanbul ATK’ye başvuruda bulunduk ama herhangi bir sonuç çıkmadı. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu durum düşman hukukunun ötesinde. Annem ağır hasta ve maalesef bu ağır koşullarda ameliyat olmayı kabul etti. Biz aile olarak bu koşullarda açık kalp ameliyatı olmasını tehlikeli buluyoruz. Bu nedenle annemin infazının ertelenmesini istiyoruz. Annemin sağlıklı koşullarda tedavi görebilmesi için infazının ertelenmesi talebiyle başvuruda bulunacağız. Kamuoyunun da hasta tutsaklar konusunda duyarlı olması çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

 

NE OLMUŞTU?

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş eski il Eşbaşkanı olan Muhlise Karagüzel, 9 Ağustos 2019’da gözaltına alındıktan bir gün sonra çıkarıldığı mahkemece “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Muş Cezaevi’nde kısa bir süre kalan ve ardından Kayseri Bünyan Cezaevi’ne zorla sevk edilen Karagüzel, 4 Nisan 2023’te tedavi için Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’ne getirildi.

 

İHD’nin ağır hasta tutsak listesinde yer alan Karagüzel, tutuklu bulunduğu süre içerisinde 3 defa kalp krizi geçirdi. Karagüzel’in, kalp, diyabet, hipertansiyon, astım, bel ve boyun fıtığı hastalıkları bulunuyor.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version